7'nci sınıf öğrencisi astım hastası Meryem Ay, karatay İlçesi Karaarslan Dede Mahallesi Beyhude Sokak'taki evlerinden geçen pazar günü ayrılarak bir daha da geri dönmedi. Bir markette çalışan 41 yaşındaki baba Mehmet Ay, polise kayıp başvurusunda bulundu. Kızının kaybolmadan önce Karaaslan Hadimi Parkı'nda bir erkekle görüldüğü bilgisine ulaştıklarını belirten Ay, "Çocuğum pazar günü kayboldu. Kaybolmadan önceki gün evimizin yakınında bulunan Karaarslan Hadimi Parkı'nda kızımı bir erkekle görmüşler. Sonra biz Facebook yazışmalarını okuduk. Oradaki yazışmalarında 17-18 yaşlarında F.K. isimli bir erkekle kaybolduğu gün konuşmuş, sonra da bize hiçbir haber vermeden evden çıkıp gitmiş. Komşumuz görmüş ona 'ablama gidiyorum' demiş. Ama o tarafta bir ablası yok. Kızımın yazışmalarında F.K. isimle kişiye, 'Ben bugün evden kaçacağım. Hadimi Parkı'nda buluşalım' diye yazıyor. Ben o akşam şehir merkezinde bakmadığım yer kalmadı. Kafelere gittim garsonlara fotoğrafını gösterdim. Son çare polise gidip kayıp başvurusunda bulundum" dedi.

Kızının Facebook'ta tanışıp, görüştüğü erkeğin polis tarafından gözaltına alınıp, serbest bırakıldığını belirten Ay, "Polis, kızımın Facebook'ta konuştuğu kişinin ifadesini almış. Benim kızım da Facebook hesabında sahte bir isimle hesap açıp konuşuyormuş. O kişi ifadesinde ben Sedef Taş isimli kızla konuştum. Onunla da yüz yüze görüşmedim Meryem Ay diye birini tanımıyorum demiş. Fakat ben bu kişinin verdiği ifadeye inanmıyorum. Kızım sağlığının yerinde olduğunu bileyim yeter. Çıksın gelsin ben ona kötü davranmayacağıma söz veriyorum. Kaç gündür uyku uyumuyoruz boğazımızdan bir şey geçmiyor" diye konuştu.

O DAHA ÇOCUK

Gözyaşları içinde kızının eve dönmesini isteyen 40 yaşındaki anne Münevver Ay, kızının yanına sadece belediye otobüsüne binmek için kullanılan elektronik bileti aldığını belirterek, şunları söyledi:

"Ben misafirlerimle ilgilenirken o evden çıkmış gitmiş haberim yok. Sadece otobüs kartını almış çıkmış evden. Evladım eve gelsin. Kızım, beni duyuyorsa ne olur gel kızım. O daha çocuk, küçücük. Kim götürdüyse Allah rızası için getirsin. Kızımın bulunmasını istiyorum. Daha 13 yaşında. Bilsem kapıyı kilitler göndermezdim. Dersleri de çok iyiydi çok da arkadaşı yoktu. Evin önünde arkadaşlarıyla oynardı. Parka bile beraber giderdik. Allah'ını seven getirsin ne olur vicdanı varsa getirsin."

Kız kardeşinin Facebook hesabından bir erkekle yaptığı sohbeti okuyan, 15 yaşındaki Makbule Ay, ise, 'Benimle her şeyini paylaşırdı. Ama son 1 aydır biraz gergindi. Ben kardeşimin dönmesini istiyorum' dedi.