15 Temmuz akşamı TSK içerisine sızmış bir gurup hain tarafından yapılmak istenen başarısız darbe girişimi sonrası, FETÖ/PDY terör örgütüne yönelik ülke genelinde olduğu gibi Dilovası’nda da top yekün bir mücadele sürüyor.

EĞİTİMDE RAKAM 23’E YÜKSELDİ

15 Temmuz’da yapılan darbe girişimi sonrası hükümet düğmeye basmış ve kamu kurumlarında FETÖ temizliğine başlamıştı. Geçen süre içerisinde geçtiğimiz ay Dilovası’nda açığa alınan öğretmen sayısı 19 iken bugün yapılan operasyonlar sonrası bu rakamın 23’e yükseldiği öğrenildi.

10 ÖĞRETMEN MESLEKTEN İHRAÇ EDİLDİ

Açığa alınan 23 öğretmen içerisinde bir okul müdürde bulunurken, alınanlardan 10 öğretmenin görevlerinden ihraç edildiği, diğer 13 öğretmen hakkında ise soruşturmanın sürdüğü öğrenildi.

EMNİYETTE 1 AMİR VE 1 POLİS DAHA AÇIĞA ALINDI

Milli Eğitim’de açığa almaların dışında Dilovası’nda İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde de açığa almalar yaşanmıştı. Geçtiğimiz aylarda Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğü’nde görev yapan 1 Komiser, 3 Komiser Yardımcısı ve 3 polis memuru gözaltına alınmıştı. Geçtiğimiz hafta yapılan operasyonlar sonrası Dilovası İlçe Emniyet Müdürlüğünde görev yapan 1 amir ve 1 polis memurunun da açığa alındığı öğrenildi.