Cizre'nin Cudi Mahallesi'nde teröristlerin "hücreevi" olarak kullanıldığı değerlendirilen binaya dün düzenlenen ve örgüt mensuplarının saldırısı sonucu bir polis memurunun şehit olduğu operasyonun ardından sıcak temas sağlandı. Çevredeki bazı binalardan güvenlik güçlerine silah ve roketatarlarla saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada, bir polis memuru yaralandı, 9 terörist etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçleriyle çatışmaya giren bazı teröristlerin de Cudi Mahallesi'nde "hücreevi" olarak kullanıldığı değerlendirilen bir binayı ateşe vererek kaçtığı belirlendi. Binadaki yangına müdahale için bölgeye yönlendirilen itfaiye ekiplerinin, teröristlerin açtığı ateş nedeniyle yangına müdahale edemediği öğrenildi.

VALİLİK: 9 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ, 1 POLİSİMİZ ŞEHİT OLDU

Şırnak Valiliği, Cizre İlçesi’nde yangın çıktığı belirtilen binayı PKK’lı teröristlerin ateşe verdiğini açıkladı.

Açıklamada, "İlimiz Cizre İlçesi Cudi Mahallesi’nde 04.02.2016 günü bölücü terör örgütü mensuplarının kullandığı 4 katlı bir binadan ve çevredeki diğer binalardan güvenlik güçlerimize yönelik olarak bölücü terör örgütü mensuplarınca uzun namlulu silah ve roketatarlı saldırı neticesinde çıkan çatışmada 9 terörist etkisiz hale getirilmiş, 1 polis memurumuz ise şehit olmuştur. Bu esnada binadan kaçan teröristler söz konusu binayı ateşe vermişlerdir. Bölücü terör örgütü mensuplarının yoğun ateşi sebebiyle itfaiye araçları alana girememiştir" denildi. 

SUR'DA ÇATIŞMA... 2 ŞEHİT VAR. 3 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde PKK'lı teröristlere yönelik düzenlenen operasyonda, 2 askerin şehit olduğu bildirildi. Çatışmada 3 terörist öldürüldü. Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'ın Sur İlçesi'nde, devam eden operasyonlar sırasında, PKK'lı teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu 2 askerin şehit olduğunu, 1'i ağır 3 askerin de yaralandığını açıkladı. Genelkurmay'ın internet sitesinden yapılan açıklama, şöyle: "05 Şubat 2016 tarihinde Diyarbakır ili Sur ilçesinde devam eden operasyonlar esnasında, bölücü terör örgütü mensubu teröristlerce yapılan silahlı saldırı sonucu iki kahraman silah arkadaşımız şehit olmuş biri ağır olmak üzere üç kahraman silah arkadaşımız yaralanmıştır. Yaralılar derhal hastaneye sevk edilmiş olup tedavilerine devam edilmektedir. Çıkan çatışmada bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiştir. Bizleri derin bir acı ve üzüntüye boğan bu saldırıda hayatını kaybeden aziz şehitlerimize Allah’tan rahmet, şehitlerimizin değerli ailelerine, yakınlarına, Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarımıza ve Yüce Türk Milletine başsağlığı ve sabır, yaralanan kahraman silah arkadaşlarımıza acil şifalar temenni ediyoruz.
 
ŞIRNAK'TA EMNİYETE SALDIRI. 4 TERÖRİST...
 
Şırnak'ta Emniyet Müdürlüğü binasına PKK'lı  teröristlerce düzenlenen saldırının ardından çıkan çatışmada 4 teröristin etkisiz  hale getirildiği belirtildi. İl Emniyet Müdürlüğünün Bahçelievler Mahallesindeki hizmet binasına  teröristlerce uzun namlulu silahlarla ateş açıldı. Güvenlik güçlerinin anında karşılık vermesi üzerine çıkan çatışmada 4  terörist etkisiz hale getirildi.
 
Kaçan teröristlerin yakalanması için bölgede operasyon başlatıldı.
 
VALİLİK AÇIKLAMA YAPTI
 
Şırnak Valiliği’nden konuyla ilgili yapılan açıklamada, "05.02.2016 günü Şırnak merkezde bulunan Emniyet Müdürlüğüne ait kademe binasına yönelik olarak bir grup bölücü terör örgütü mensubu tarafından uzun namlulu silahlarla ve roketatarla silahlı saldırıda bulunulması üzerine çıkan çatışmada 4 terörist silah ve mühimmatları ile birlikte ölü olarak ele geçirilmiştir" denildi.
 
HAKKARİ'DE 12 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ
 
Hakkâri’de, mağara ve sığınaklara yapılan hava operasyonunda 12 PKK’lının öldürüldüğü belirtildi.
Hakkari Valiliğinden yapılan açıklamada, güvenlik kuvvetlerimizce PKK/KCK terör örgütü faaliyetlerinin deşifre edilmesi ve engellenmesine yönelik yapılan çalışma kapsamında bölücü terör örgütünün güvenlik kuvvetlerimize karşı sansasyonel eylem hazırlığı içerisinde olduğunun bilgisinin alındığı belirtilerek "4 Şubat 2016 günü bölgedeki koordinatları tespit edilen mağara ve sığınaklara yapılan hava operasyonu neticesinde 12 terör örgütü mensubu etkisiz hale getirilmiştir” denildi.