Müebbet hapis için iddianame hazırlandı.Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde geçtiğimiz aylarda yüksekten düşme iddiasıyla hayatını kaybettiği söylenen 3 yaşındaki çocuğun asıl ölüm nedeninin cinsel istismar ve öldürülme olduğu ortaya çıktı. Tutuklu olan anne ve üvey babanın 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası ile yargılanması için iddianame hazırlandı.

MERDİVENDEN DÜŞME DEDİLER, CİNSEL İSTİSMAR ÇIKTI

Kocaeli'nin Çayırova ilçesinde geçtiğimiz aylarda merdivenden düştüğü iddiasıyla ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan ve 11 gün süren tedavisinin ardından hayatını kaybeden 3 yaşındaki A.C.K. adlı erkek çocuğunun ölümündeki gerçek, Adli Tıp raporu ile ortaya çıktı. Rapora göre, merdivenden düşme iddiasıyla hayatını kaybeden A.C.K.'nın cinsel istismara maruz kaldığı ve hırpalanmak ya da sert bir cisimle vurularak öldürüldüğü belirlendi.

2 KEZ AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR

Olayın ardından A.C.K.'nın annesi G.K. ile üvey babası İ.Y. tutuklanarak cezaevine gönderilmişti. 3 yaşındaki çocuğun ölümünü şüpheli bulan savcılık, çocuğun kesin ölüm nedenini öğrenmek için Adli Tıp raporu istemişti. Adli Tıp raporuna göre harekete geçen savcılık, konuyla ilgili iddianamesini hazırladı. Hazırlanan iddianameye göre, 3 yaşındaki A.C.K.'ya cinsel istismarda bulunan ve öldüren anne G.K. ile üvey baba İ.Y. için "Çocuğu kasten öldürmeye iştirak" ve "Çocuğa cinsel saldırıya iştirak" suçlarından 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi. Tutuklu olan anne ve üvey baba için hazırlanan iddianamenin Gebze Adliyesi 3. Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderildiği öğrenildi.