Emniyet Genel Müdürlüğünce, özel harekat branşlı 4 bin erkek polis memuru adayı alınacak.Emniyet Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Emniyet Genel Müdürlüğünce Polis Meslek Eğitim Merkezlerine (POMEM) 17. dönem polis meslek eğitimi için özel harekat branşlı 4 bin erkek polis memuru adayı alımı yapılacak. Adaylar, Polis Akademisi Başkanlığına ait "www.pa.edu.tr" adresinden başvuruda bulunabilecek.Polis meslek eğitimi için adaylarda aranacak şartlar şöyle: "- En  

az dört yıllık lisans seviyesindeki bir yükseköğretim programından veya bunlara denkliği Yükseköğretim Kurulu tarafından kabul edilen yurt dışındaki yükseköğretim kurumlarından mezun olmak,- 31 Aralık 2016 tarihi itibari ile 30 yaşından gün almamış olmak,- 2014 veya 2015 yıllarında yapılan KPSS lisans P3 Puan türünden en az 50,00 taban puanı almış olmak.

(Emniyet Teşkil​atı personeli şehit veya vazife malulü eş veya çocuklarından KPSS lisans P3 puanı en az 40,00 taban puan şartı aranacak.)​"Açıklamaya göre, öğrencilerin yemek, barınma ve sağlık giderleri Emniyet Genel Müdürlüğü tarafından karşılanacak. Eğitim sonunda başarılı olanlar özel harekat branşlı polis memuru olarak göreve başlayacak. Sınava giriş koşulları, sınav takvimi ve diğer konular "http://www.pa.edu.tr/"​ resmi internet sitesinden ilan edilecek.