AKP’DE SÜRE KISA
AKP 1 Kasım seçimleri için aday adaylığı başvuru süresini kısa tuttu. AKP’de il teşkilatlarına başvurular bu sabah (pazartesi) saat 08.00’de başlayacak. 3 Eylül Perşembe günü saat 19.00’da başvuru süresi dolacak. CHP’de ise, yarından itibaren aday adaylığı başvuruları Ankara’da Genel Merkez’e yapılacak. CHP’de başvuru süresi, 7 Eylül pazartesi mesai bitiminde sona erecek.


18 EYLÜL’DE AÇIKLANACAK
Bu seçim döneminde süre bir hayli dar. MHP’de aday adaylığı ile ilgili takvim ve başvuru koşulları bugün (pazartesi) netleşecek. İlimizde özellikle AKP ve CHP’de yine çok sayıda başvuru bekleniyor. Siyasi partiler, her seçim bölgesindeki aday listelerini 18 Eylül günü saat 17.00’ye kadar açıklayacak. yani bugünlerde 5 bin TL ödeyip, vekillik için milli piyangıo alanlar, sonucu 18 Eylül’de öğrenmiş olacaklar.


KİMLERİN ADI GEÇİYOR?
Aday adaylığı başvuru süresi başlarken en hareketli parti AKP. 7 haziran’da hayal kırıklığına uğrayan eski İl Başkanı Mahmut Civelek’in çarşamba günü başvurması bekleniyor. AKP’de Cemil Yaman, Şahin Talus aday adayı olmalarına kesin gözüyle bakılan isimler. Nihat Ergün’ün yakın çevresine aday olmayı düşünmediğini söylediği biliniyor. AKP’den aday adaylığı için eski İmam Şener İnce Arabastin’dan geliyor. Prof. Dr. Yılmaz Bingöl de büyük olasılıkla yarın akademisyenlikten istifa edip, başvuru yapacak. AKP’de Av. Halit çokan yarın, geçen defa 7'inci sırada yer alan Sami Çakır perşembe günü başvuracak. CHP’de Prof.Dr.Cüneyt Özkürkçügil’in bugün (pazartesi) KOÜ’deki görevinden istifa edip, başvuru yapması bekleniyor.