Adalet Bakanlığı infaz ve koruma memuru alacak. Lisans, ön lisans ve ortaöğretim mezunları için son başvuru tarihi ise 21 Ocak 2015.
 
2015 yılı bütçesinin TBMM’de kabul edilmesinin ardından Adalet Bakanlığı memur alımı için harekete geçti. Cezaevlerinde görev yapmak üzere 200 infaz ve koruma memuru alımı yapılacağı duyuruldu. Yapılan duyuruya göre üniversite, yüksekokul ve lise mezunlarının başvurabileceği infaz ve koruma memurluğu için son tarih 21 Ocak 2015...
 
BAŞVURU NASIL YAPILACAK
İnfaz ve koruma memurluğu başvuruları, 12 Ocak’ta başlayarak 21 Ocak 2015 tarihine kadar sürecek. Başvurular, sözlü sınav ve mülakatın yapılacağı adli yargı ilk derece mahkemesi adalet komisyonu başkanlıkları ile Kocaeli Cumhuriyet Başsavcılığı’na yapılabilecek. Başvuru sahibi, sınav ve mülakat yerlerinden sadece birini seçebilecek.
 
KPSS PUANI KAÇ?
Adalet Bakanlığı infaz ve koruma memurluğuna başvuracak kişilerden KPSS’den 70 puan ve üzeri alma koşulunu öne sürüyor. Lisans mezunları için 2014-KPSSP3 puan türünde, önlisans mezunları için 2014-KPSSP93 puan türünde ve ortaöğretim mezunları için 2014-KPSSP94 puan türünde 70 ve üzeri puan almış olmak şartı aranıyor.
 
İSTENECEK BELGELER NELER?
İnfaz ve koruma memurluğu başvurusunda istenecek belgeler de açıklandı. EK-2 Başvuru formu (Kocaeli Adliyesi internet sitesinden alınabilir), öğrenim belgesinin fotokopisi, KPSS sonuç belgesinin fotokopisi, son altı ayda çekilmiş 2 adet vesikalık fotoğraf, başvuruda istenecek belgeler arasında yer alıyor.
 
SINAV TAKVİMİ DE AÇIKLANDI
İnfaz ve koruma memurluğu ile ilgili sınav takvimi de açıklandı. Duyuruya göre, sınava alınacak aday sayısı ve ilanı 2 Şubat’ta duyurulacak. boy ve kilo ölçümü 4 Şubat’ta yapılacak. Sözlü sınav ve mülakata girmeye hak kazananların ilanı 10 Şubat’ta yapılacak. 2 Mart 2015’te ise infaz ve koruma memurluğu sözlü sınav ve mülakatı yapılacak.
 
ARANAN ÖZELLİKLER
657 sayılı Devlet Memurları Kanunu'nun 48'inci maddesinde belirtilen nitelikleri taşımak, en az lise veya dengi okul mezunu olmak, 170 cm’den kısa boylu olmamak, boy uzunluğunun santimetre cinsinden son iki rakamı ile kilosu arasındaki fark 13'ten fazla, 17'den az olmamak, güvenlik soruşturması olumlu sonuçlanmak, merkezi sınavda (KPSS) en az 70 puan almış olmak, yapılacak sınavın son başvuru tarihi olan 21 Ocak 2015 itibariyle 18 yaşını doldurmuş, merkezi sınav (KPSS) tarihi itibariyle 30 yaşını bitirmemiş olmak.