Bir kaç arkadaş bir araya gelerek, meslektaşlarının sorunlarına eğilecek ve her bireyin sorununu kendi sorunu olarak çözmeye çalışacak, gerekirse kendi işinden feragat ederek, çıkılacak olan yolda ellerini değil, gövdelerini taşın altına koymak adına yola çıktılar.


KURULUŞUNDA SES GETİRDİLER
Bu yola çıkarkende " Biz geliyoruz " diyerek görüşülmesi gereken yerlerle görüştüler ve ses getirecek çalışmaların sinyalllerini de verdiler. Kuruluş aşamasında bir çok farklı farklı seslerin çıktığı, hatta birileri elindeki oyuncak alınmışcasına feryat eden bile oldu. "Yapamayacaklar, odayı kuramayacaklar, 500 üyeyi bir araya getiremezler." diyenler ve bu mücadeleci arkadaşların nokta koymasınını bekleyenlerin sayısıda az değildi.


HAZIRA KONMAYA ÇALIŞTILAR
Başardılar, Kocaeli Emlakçılar Odası resmen kuruldu. Kuramaz diyenler, artık üye yapmaya başladılar. Nasıl olsa oda hazır kurulmuş, emekler edilmiş, altyapı az da olsa hazırlanmıştı. Bu saatten sonra yönetim yine kendilerinde olmalı, başkalarına geçmemeliydi. Hiçkimse demedi ki; "Adamlar aylardır mücadele ediyor, bir amaçları var ki bu odayı kurdular, hem maddi hem manevi bir çok masrafta bulundular. Bir izleyelim, bakalım önümüzdeki süreç içinde neler yapacaklar? Laftan ibaret bu oda kurulmuşsa, yönetimi onlardan alarak işi ehline verelim, gerçekten bir şeyler yapılıyorsa yine destek olalım." diyen olmadı. 


PROJE VE SONUÇ İÇİN KURUMLARI SÜREKLİ ZİYARET ETTİ
Kendi emekleriyle yola çıktılar ve ilk kongreyide kazanarak yollarına devam ettiler. Göreve geldikten sonra, siyasiler, kamu, kurum ve kuruluşlarını ziyarete başladılar. Kendilerini ve amaçlarını anlattılar. Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin defalarca Ankara'ya gitti. Tabiri caizse; Ankara yolunu su etti. 


KAMU TAKDİR EDİYOR, RAKİPLER ELEŞTİRİYOR
Kamu kurum ve kuruluşlarından bu başarılı ve aktif çalışmaları destek görmüş ve takdir edilmiştir. Teşekkür ve takdir alan odayı hedefine alanlar, hem yerel hem de Ankara  ziyaretlerini yaptığı için eleştirildi. Hatta; "Böyle hizmet mi olur?" diyerek tepki bile gösterdiler.


EMLAKÇILAR İÇİN ÇİLELİ GÜNLER BAŞLADI
Bütçesi olmayan ve bütçeyi kendi aralarından toparlayarak, en büyük derdi ve sıkıntıyıda Kocaeli Emlakçılar Odası Başkanı Ahmet Pekin'in çektiği çileli günler başlamıştı. Ahmet Pekin ana temel olarak belirlediği iki sorunu ortadan kaldırmak için kendi tezgahını gözardı etti. Kendi çatısı altında yaşayan bir kaç kişiyi ailesi olarak görmedi, Kocaeli'de emlakçılık yapan herkesi aynı çatı altında yaşayan ailesi olarak görerek, emlakçıların hak ettiğini alması, kimsenin emlakçılara artniyetle bakmaması ve kurumlardaki engellerin kaldırılması lazımdı.

Bunları yaparken kendi işletmesi de artık hazırı yemeye başlamıştı, fakat yılmadı; "Ya bunları yapacağım ya da bu görevi bırakacağım" diyerek, mücadelesine ekip arkadaşlarıyla devam etti. 


BELEDİYELER VE TAPU
Hiç bir şeyden bahsetmeye gerek yok. İki konu başlığından bahsedelim. 
Birincisi: Kocaeli Emlakçılar Odasına üye her amlakçı artık belediyelerden bilgi alabilecekler. Dokuz belediye ile sözleşme imzalandı. 
İkincisi: Artık tapuya kendi işyerlerinde ki bilgisyarlardan müraccat ederek, sadece imzaya gidecekler. Özellikle bu ikinci madde için Ankara'ya sıkca gidip gelmişti Ahmet Pekin.


DESTEK OLMAK GEREK
Şimdi Ahmet Pekin bu zaman süreci içerisinde, hem odayı kurmak, kurumsal yapıyı oluşturmak ve hizmet etmek için bu çalışmaları yaptı ve ticaretini göz ardı ettiği alanen ortada. Pekin'in çalışmalarına her üyenin açık destek vermesi gerekmez mi?


TÜRKİYE GENELİNDE SES GETİRDİLER
Kocaeli Emlakçılar Odası yaptığı çalışmalarla Türkiye genelinde ses getirerek, başka illerden odası olmayan dernekler tarafından aranarak, kendi illerinde  oda kurulması için destek istenen oda olmuştur. Bu başarı Ahmet Pekin önderliğindeki Kocaeli Emlakçılar Odasının başarısıdır.


AYAKTA ALKIŞLANMALI
Emlakçıların çok önemli iki temel sorunununa çözüm merci olan, ülke genelinde ses getirerek "bize de yardımcı olun" dedirtecek kadar mücadeleci olan, Başta Kocaeli olmak üzere bir çok özel sektör, kamu, kurum ve kuruşuşlarından övgü alan bir oda ayakta alkışlanmalı.


Soruyorum şimdi size, Ahmet Pekin daha başka ne yapsın?