AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan partisinin il binasında gerçekleştirdiği basın açıklamasında kent ve ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulundu. Ceyhan, “Dilovası’nda da bir kişi liste verdi. Fakat tüzük çerçevesinde kamuyla ilişiğini kesmeyen kişiler kademe başkanı olamıyor. Başkan adayı da kamuda çalıştığı için temayüle girememiştir” dedi.
 
1 HAFTA ARA VERECEĞİZ
“Sayın Başbakanımız İzmit ilçe kongremize teşrif edecekler” diyen AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Sayın Başbakanımız Kocaeli’ye önem veriyor. Bu hafta merkez ilçemiz olan İzmit kongresine katılarak bizlere onur verecektir Sayın Başbakanımız. Programda bir değişiklik olmazsa kongreden hemen sonra 13.30 – 14.00 gibi valiliğin ev sahipliğinde Kocaeli’deki STK’lar ve iş dünyasıyla bir toplantı yapmak istiyoruz. Ama yarın netleşecek. 7 -8 Ekim’de milletvekillerinin kampından dolayı kongrelerimize 1 hafta ara vereceğiz” ifadelerini kullandı.
 
DİLOVASI KONGRESİNDE YAŞANANLAR
Dilovası’ndaki kongrede yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamalarda bulunan AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “Dilovası’nda da bir kişi liste verdi. Fakat tüzük çerçevesinde kamuyla ilişiğini kesmeyen kişiler kademe başkanı olamıyor. Başkan adayı da kamuda çalıştığı için temayüle girememiştir” diye konuştu.
 
MÜLAKATLAR SÜRÜYOR
“Kadın ve gençlik kolları kongrelerimizi de yürütüyoruz” diyen Ceyhan, “Kartepe’de kongreleri tamamladık. Üç kademede de değişim yaparak tamamladık. Kongre tarihleri bazen değişebiliyor. Mülakatlar sürüyor. 25 kişilik yönetim için 70-80 kişi ile mülakat yapılıyor. Biz istiyoruz ki AK Parti’de ne kadar kişi varsa kapımız açıktır. AK Parti birimizin değil milletin partisidir. 27 Eylül’de Gölcük Gençlik kolları, 28 Eylül’de de Karamürsel Kadın Kolları kongremiz var. 15 Kasım veya sonuna kadar gençlik ve kadın kolları kongrelerimizi 15 Ekim’e kadar da ana kademe kongrelerimizi bitireceğiz” şeklinde konuştu.
 
PERFORMANSLARINDAN ÖTÜRÜ TEŞEKKÜR EDİYORUZ
Partimizin 6. Olağan kongresini birlik içerisinde yönetiyoruz diyen Ceyhan, “12 ilçemizin 5’inde kongrelerimizi tamamladık. Kartepe, Karamürsel ,Darıca, Dilovası ve Gölcük’te tek liste ile kongrelerimizi başarıyla tamamladık. 5 ilçemizle ilgili devam eden ve görevi devreden arkadaşlarımıza ortaya koymuş oldukları performanstan ötürü teşekkür ediyoruz. Bu cumartesi günü saat 11.00’da İzmit, 14.00’da Çayırova kongremizi yapacağız” dedi.