Ak Parti Gebze bölgesinde hareketli saatler yaşanıyor. 10 Ağustos tarihinde yapılavak olan Cumhurbaşkanlığı seçiminde Genel Başkanları Recep Tayyip Erdoğan'ı % 55 ile Cumhurbaşkanı seçmeye kilitlenen Ak Parti Gebze bölgesi kurmayları, 10 Ağustos'tan sonrasının hesaplarını bugünden yapmaya başladılar bile..
 
Önce ilçe kongresi
 
Ak Parti Gebze ilçenin Ekim-2014 tarihinde yapılacak olan ilçe kongresinde seçilecek yeni yönetim, 2015 Genel seçimlerinde de yaptırım gücü olacağı için bugünden hayati önem taşıyor. İlçe kongresinde başkanlık için aday olarak mevcut ilçe başkanı Cemalettin Kaflı ile yine mevcut ilçe başkan yardımcısı Hüseyin Kurt'un ismi ön planda..
 
Ak Parti Gebze ilçe tabanında ve mahalle teşkilatlarında Cemalettin Kaflı güçlü, Ak Parti Kocaeli Parti kurmayları arasında ise Hüseyin Kurt etkili..
 
Sonra 2015 Genel seçimleri
 
Ak Parti Gebze bölgesinin mevcut milletvekili Mehmet Ali Okur'un 2015 seçimlerinde tekrar aday olaması kuvvetli bir şekilde seslendirilirken, Gebze eski belediye başkanı ve Sakarya Büyükşehir belediyesi genel sekereteri İbrahim Pehlivan'ın da ismi 2015 için milletvekili adayı olarak siyasi kulislerde dillendiriliyor..
 
Ak Parti Kocaeli, 2015 seçimlerinde Gebze bölgesine 2 milletvekili adaylığı ayırırsa, her ikisinin de aday olması kuvvetle muhtemel. Lakin milletvekili adayı kontenjanı yine 1'de kalırsa, Mehmet Ali Okur ile İbrahim Pehlivan arasında sıkı bir rekabet ve yarış olacağından da kimsenin kuşkusu yok..
 
Eeee... Mehmet Ali Okur yılların Ak Parti kurmayı, ilçe başkanı ve de milletvekili..
 
İbrahim Pehlivan'da yılların belediye başkanı ve Milli Görüşçüsü.. 
 
cengizyücak/haberpi.com