Ak Parti Kocaeli Mitingi Gebze'de yapılacak.16 Ekimde  Kocaeli'de yapılması planan ve Başbakan Davutoğlu'nun katılacağı AK Parti Mitinginin Gebze'de yapılacağı açıklandı.

Ak Parti, 16 Ekim Cuma günü Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun gerçekleştireceği Kocaeli mitingini Gebze’de yapacak. Gerçekleştirilecek olan mitingle ilgili olarak bugün akşam saatlerinde Gebze’ye gelen AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, miting için Gebze Kent Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nda incelemelerde bulundu. AKP bu zamana kadar tüm mitinglerini İzmit'te yapmıştı. Bu nedenle Gebze'de yapılacak mitinge nasıl bir ilgi olacağı merak konusu. Öte yandan 16 Ekim Cuma yapılacak mitingin saat 17:00'de yapılacağı ifade edildi.
 
NEDEN GEBZE?
Bilindiği üzere AKP, Gebze bölgesinden Cemalettin Kaflı'yı 7 Haziran genel seçimlerinde 6. sıradan aday göstermiş ve Kaflı vekil seçilmişti. Ancak Kaflı, erken seçimler için AKP'nin 11 kişilik milletvekili aday listesinde yeniden aday gösterilmemişti. Bu durum Gebze'de şok etkisi yaratırken, Batı bölgesinden bir çok partili bu duruma tepki göstermişti. Her ne kadar Dilovası'ndan Kürt aday Cemil Yaman 7. sıradan aday gösterilse de partililerin isteği Gebze'den bir aday gösterilmesi yönündeydi. AKP'de Gebze'yi önemsediğini göstermek için mitingi Gebze'ye aldı. AKP'nin mitingi Gebze'de yapacak olması 'oy kaybını önleme çabası' olarak algılandı.
 
ÖNCE KAFLI'YA ZİYARET
AKP Kocaeli İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, AKP il yöneticileri ve AKP Gebze İlçe Başkanı Hasan Soba ilk olarak AKP Kocaeli Milletvekili Cemalettin Kaflı’yı işyerinde ziyaret etti. Ziyaretin ardından kendisine sorulan sorulara Ceyhan, “Sayın vekilimize selam verdik geçiyoruz. Ben her gün geliyorum. Ekstra bir durum yok. gönlü kaybolmuş değil ki bir gönül alalım. Biz her zaman hep beraberiz. Adam burada işte ne kırgınlığı var" şeklinde yanıt verdi. Ceyhan ve beraberindekiler daha sonra miting için Gebze Kent Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı’nda inceleme yaptı.