AKP'de ilçe kongrelerinin bitmesinin ardından gençlik kolları kongreleri başlayacak. 9 Ocak'ta Dilovası ilçe gençlik kollarıyla başlayacak olan kongreler, 1 Şubat tarihinde Başiskele ile sona erecek. İlçe gençlik kollarında bazı isimler yaş haddine takılırken bazı isimler de ilçe yönetimine girmesi sebebiyle görevini bıraktı. Gençlik kolları kongrelerinde, ilçe kongrelerinden farklı olarak delegeler seçim yoluyla değil atama yoluyla belirlenecek. Her ilçede 400 delegenin oy kullanması beklenirken, delegelerin 30 yaş altında olmalarına bakılacak.
 
5-6 İLÇE KESİN
AKP İzmit İlçe Gençlik Kolları Başkanı Muharrem Tutuş yeni dönemde İzmit ilçe yönetiminde olduğu için şu anki görevini vekaleten Enes Akbal yürütüyor. Gebze ilçe gençlik kolları başkanı Samet Coşkun da ilçe yönetiminde yer aldığı için yeni dönemde aday olmayacak isimler arasında. Coşkun'un görevini vekaleten Sercan İpek yürütüyor. Bunların dışında ise Derince ilçe gençlik kolları başkanı İbrahim Eren, Dilovası ilçe gençlik kolları başkanı Suat Şık ve Gölcük ilçe gençlik kolları başkanı Ziya Yıldız yaş haddine takıldığından yeni dönemde aday olamayacak.
 
NETLİK KAZANACAK
İlçe gençlik kolları başkanları dışında, yönetimlerde de yaş haddine takılan birçok ismin yeni dönemde yönetimde olamayacak. Kongre takviminin belirlendiği gençlik kollarında, kongrenin gerçekleştirileceği yerler ise önümüzdeki günlerde açıklanacak. Önümüzdeki günlerde ilçe teşkilat başkanlarının bir araya geleceği toplantıyla gençlik kollarındaki kongre sürecinin netlik kazanması bekleniyor. İlçe gençlik kollarında bazı ilçelerde mevcut adaylarla devam etme kararı alınması beklenirken, bazı ilçelerde de değişikliğe gidilebileceği belirtildi.