Hatrılanacağı üzere AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığına aday olan, ancak İl Teşkilatının desteklediği Oya Tuncel`e karşı seçime sokulmayan Sultan Öztürk, daha sonra Gebze ilçe başkanlığına aday olmuş ancak tek listede ısrar eden parti yöneticilerin baskıları sonrası Öztürk'ün listesinde bulunanlar tek tek çekilmek zorunda kalmıştı. Seçimlere sokulmayan Sultan Öztürk partidende  ihraç edilmişti. İl Başkanı Mahmut Civelek'le o günlerde yoğun tartışmalar yaşayan Sultan Öztürk şimdilerde işine yoğunlaşmış durumda.
 
2.SULTAN VAKASI
 
AKP genel merkezinin tek liste ile seçim ısrarına rağmen büyük bir cesaret örneği göstererek AKP Kartepe ilçe başkanlığına aday olan Hatice Bilecen yapılan baskılara rağmen geri adım atmadı. Bilecen'in adaylığına tepki gösteren il başkanı Mahmut Civelek, parti üyelerinin genel merkezin kararına saygı duyması gerektiğini belirterek 'Hem partiliyim diyecek hem de genel merkez kararına karşı çıkacaksın. Yok böyle şey.'dedi. Ancak daha önceki kongrelerde olduğu gibi Bilecen'in listesinde yer alan isimlere baskı uygulandı ve listede ismi bulunan bazı kişiler listeden çekildi.kı başladı. Pek çok kişi, parti yönetiminin gazabından korkup, Bilecen`in listesinden çekildi.
 
SEÇİME ALINMADI
 
Hatice Bilecen`in hazırladığı beyaz listede ismi bulunanlar üzerinde baskı uygulamaya başladı. Bu baskılar üzerine listedeki bazı simler çekilmedi. Daha sonra parti yönetimi ve kongre divanı, Hatice Bilecen listesinin eksik olduğunu belirterek seçime alınmayacağını açıkladı. Büyük direniş göstermesine, geri adım atmamasına rağmen seçime giremeyen Bilecen salondan ayrılırken ortalık karıştı. Ancak sonuçta parti yönetiminin isteği oldu, seçim tek liste ile yapıldı.