Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın belediye başkanlarıyla yaptığı bir toplantıda hakkında FETÖ'deb 15 ila 30 yıl arasında hapis cezası istenen Yalova Subaşı Belde Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’a ödül vermesi tartışma yarattı. Bu tartışmanın ardından AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Erol Kaya konu hakkında açıklama yaptı.

Hürriyet'in aktardığına göre, Kaya'nın açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“Bugün siyasi rant devşirme peşinde olanların yayınladığı Subaşı Belediye Başkanımızla ilgili haberleri yakından takip etmekteyiz. Söz konusu haber üzerine yapılan incelemelerde iddia sahibi kişinin gayri yasal talebinin belediyeden karşılık bulamamasından kaynaklanan husumet olduğu görülmektedir. Nitekim mahkeme zabıtları da bu doğrultudadır.

AK Parti olarak FETÖ ile mücadeleyi maalesef tek başımıza yürütüyoruz. Ancak bazıları siyasi amaçla Türkiye’nin iç ve dış düşmanlarından medet ummaktadırlar. Bu oyunlarına gelmeyeceğiz. Partimiz, FETÖ ile mücadeleyi her alanda yürütmektedir. Bu güne kadar yaptığımız soruşturmalarda 7 belediye başkanı 48 meclis üyesini ihraç ettik. Türkiye genelinde AK Partili belediyelerde ki tüm personel başkanlarımız tarafından FETÖ iltisakı yönünden incelenmiş tespit edilenlerin ilişiği kesilmiştir.

Bu çalışmalarda hukuki süreç beklenmeksizin, partimiz disiplin kurulu kararıyla işlem yapılmaktadır. Diğer partilerinde kendi içlerinde FETÖ temizliğini yapmalarını bekliyoruz. Ancak hala bir şey yaptıklarını görmedik. Nitekim muhalefetin FETÖ ile ilişkilerini kendi partili vekilleri de zaman zaman ikrar etmiştir.”