Kongreye Bakan Fikri Işık, Kocaeli Ak parti İl Başkanı Mahmut Civelek, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, Kocaeli Büyükşehir belediyesi Genel Sekreteri Zekeriya Özak, Karamürsel Ak parti İlçe Başkanı Recep Emin, Kocaeli Ak parti İl Kadın Kolları Başkanı Oya Tunçel, İl Gençlik Kolları Başkanı Yusuf Akın, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Dilovası Ak parti İlçe Başkanı Osman Akbulut, Darıca Ak Parti İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, Gebze Ak parti İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı, Gebze Pazarcılar Odası başkanı Ziyaettin Erattır, bölge belediye meclis üyeleri, partili yöneticiler, gençlik ve kadın kolları yöneticileri bulunuyor. Programda ilk olarak divan oluşturuldu, kongrenin divan başkanlığına Yekta Türker, katip üyeliklerine Ayhan Nuri Yılmaz, Hakkı Nalbant, Feride Dinç, Kerem Çoşkun seçildi. Kongrede birazdan ilk konuşmalar yapılacak.
 
Kongre için 2 dönemdir ilçe başkanlığı görevini sürdüren Nazmi Özmen aday gösterilmezken, Genel Merkez'den gelen karar doğrultusunda ilçe başkanlığı için tek aday olarak Zafer Kılıç aday gösterilmişti.
 
400 seçilmiş delege ve 31 doğal delegenin oy kullanma olduğu kongrede 30 yönetim kurulu üyesi, 36 il delegesi seçilecek. 
 
Zafer Kılıç'ın listesi
 
Yönetim kurulu üyeleri : İsmail Ballı, Yaşar Doğan, Ermiş Göksu, Turan Kocagöz, Ali Osman Gür, Aydın Turan, Galip Turan, Hüseyin Narman, Şahin Çat, Kadir Aydoğdu, Selim Ekinci, Bekir Bilgiç, Ekrem Karahan, Turhan Yalçınkaya, Ekrem Çelik, Muhsin Ateş, Yalçın Tanış, Hüseyin Kalkan, Şakir Sarı, Kadir Kurun, Muhittin Yiğit, Necmettin Atmaca, Cihan Özberk, Melahat Kaya, Kaytan Ertuğrul, Resul Kargacık, Yağmur Sır, Aslı Arslanhan, Hilal Karasağız
 
İl Delege adayları : Zafer Kılıç, Şevki Demirci, Feride Dinç, Kerem Coşkun, Nazmi Özmen, İsmail Ballı, Yaşar Doğan, Tuna Coşkun, Yetare Takır, Hülya Ünver, Mustafa Özdemir, Sezer Öztürk, İsrafil Kanbul, İlyas Özdemir, Bünyamin Çiftçi, Servet Günay, Yusuf Turan, Ziyaettin Akbaş, Nergül Yılmaz, Mahmut Atlı, Hilmi Karaca, Adem Yıldırım, Davut Aydemir, Abdurrahman Çapan, Abdullah Gökçe, Şenol Zıp, Mustafa Ayyıldız, Vahdettin Kılıç, Ali Yüksel, Zekeriya Keskinoğlu, Hamdi Yeşilkaya, Ahmet Hamsici, Deniz Kolo, İdris Demir, Yaşar Alkan, Savaş Özdemir
 
 
 
İlk olarak kürsüye Çayırova Ak parti İlçe Başkanı Nazmi Özmen geldi...Bu arada Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık'ta salona geldi. Özmen, "Bu makamlar bizlere hak değil bir görev demiştik..Şimdi bu görevi Zafer Kılıç'a devretmenin yeni bir döeneme merhaba demenin heyecanı içindeyiz..."dedi. Özmen geçen 6 yıllık kendi dönemi ile ilgili süreci değerlendirdi... Özmen, 6 yıl boyunca birlikte yol yürüdüğü mahalle teşkilatlarından il teşkilatına, vekil ve bakanlara teşekkürlerini belirtiyor. Özmen, "Gönlüm ve vicdanım rahat. Bayrağı teslim ederken arkadaşımın aynı inanç ve başarı ile bayrağı taşaıyacağına eminim."dedi.
 
 
Başkan Şevki Demirci ise, "İlçe Başkanımız Nazi Özmen'in iki dönem 6 yıl boyunca yaptığı başarılı çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. Yerel seçimde Nazmi Özmen başkanımızla çalıştık. Kendisi ile uyumlu ve başarılı bir seçim süreci geçirdik. Yerel seçimlerde vatandaşlara gidip ne sözü verdiysek hepsi Çayırova'ya kazandırılacak. Yeni dönemde görev alacak olan Zafer Kılıç kardeşimize de şimdiden başarılar diliyorum. Teşkilatlardan gelen bir kardeşiniz olarak teşkilatçılığın ne demek olduğunu iyi bilirim. Başarılı bir belediye başarılı bir teşkilat uyumundan geçiyor. Birlikte sorunları çözüp birlikte projeleri hayata geçireceğiz. Zafer Kılıç'ı gençlik kollarından beri tanırım ve başarılı olacaına inancım sonsuzdur."dedi.
 
İl Başkanı Civelek, "Ne güzel, geçen dönem listelere giremeyenler burada, bu sene giripte yeni dönemde giremeyenler burada..Nazmi Özmen kardeşimin yüzü ilçe başkanı olduğu kongre ile aynı güleryüzde...İşte teşkilatçılık burda...Başka partilerde olamayan şey bu. Biz de sadece koltuk, görev değişimi demek değildir kongreler. Türkiye'nin kaderine ilişkin birliktelikler sağlıyoruz. "dedi.
 
Şevki Demirci'den sonra kürsüye çıkan Civelek "Biz 17 Aralıkları unutmadık. Başörtülü vekillerin meclise giremediğini unutmadık. İnançlarımızın zedelendiği aşağılandığı Türkiye'yi özleyenler var. Onlar kendilerine göre elit insanlar ya, bugüne kadar hiç bir zaman iktidara gelemediler. CHP aynı CHP, zihniyet hala aynı. Bizi eleştirenlere buradan sesleniyorum. Tek listeli kongre devreden memnun, devralan memnun. Diğer partilere bunlar örnek olsun. Memleketteki görüntüye bir bakmak lazım. herkesin sığındığı bir ülkede yaşıyoruz. Hemen yanımızda bir ateş yaktılar. Bu ateşi bize yıkmak istediler. Ama hamd olsun bunların hiç biri tutmadı" dedi. 
 
Bakan Işık konuşmasında, "Sayın Başbakanımız Ahmet Davutoğlu ile beraber Bursa programınızın ardından kendisinden izin alarak Kocaeli kongre programınlarına katılmak istediğimi belirttim, kendisi de bana Çayırovalılara benden çok selam söyle diyerek sizlere selamlarını gönderdi" dedi.
Parti çalışmaları hakkında bilgi veren Işık, Gezi Parkı olaylarına da değinerek şöyle konuştu: "Mesele ağaç falan değilmiş, mesele Türkiye’nin durdurulması meselesiymiş. Bir heyet oluşturdular bu heyetin talepleri, üçüncü köprünün inşaatı durdurulsun, üçüncü havalimanı inşaatı durdurulsun, Kanal İstanbul projesinden vazgeçilsin. Şimdi ben size soruyorum; insaflı bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı bu taleplerde bulunur mu? Biz bu projelerin kimlerin işini bozacağını çok iyi biliyoruz."dedi.