AKP Kocaeli İl Başkanlığı Genel Merkez Teşkilat Performans Sisteminde TPS 32,94 puan ile birinci oldu.

AKP Genel Merkez tarafından Ak Parti Bilgi Sistemi AKBİS’in içinde oluşturulan ve Teşkilatların parti içi ve parti dışı tüm faaliyetlerinin objektif kriterlerle puanlanarak toplam performanslarının AKBİS üzerinden takip edilmesi ve değerlendirilmesi amacıyla kurgulanan bu sistemde Kocaeli İl Teşkilatı, 32,94 puan ile birinci oldu.

Genel Merkez’den Sistem hakkında yapılan açıklama ise şöyle; Teşkilatçılığın hayatın her alanına sirayet eden ve teşkilatların ciddi emek ve zaman harcadıkları tüm çalışmaları bu sistem ile Genel Merkez tarafından düzenli olarak izlenecek ve nihai değerlendirmelerde dikkate alınacak olup, bu sistem ile her bölge/il/ilçenin kendi öznel şartları dikkate alınacak, teşkilatların kendi şartlarında ne ürettikleri daha objektif kriterlerle değerlendirilmeleri yapılacaktır. Bu çalışma ile bölgesel değerlendirmeler ile hakkaniyete uygun bir karşılaştırma imkanı bulunacaktır. Belli bölgelerdeki teşkilatların yüksek performansı, seçim sonuçlarından bağımsız olarak, dikkat çekebilecektir.

TPS’DE DEĞERLENDİRME KONULARI

Teşkilat Performans Sisteminde değerlendirilmeye Alınacak konular ise; İl-ilçe Danışma Meclisi Toplantıları, İlçe, Belde, Mahalle Ve Sandık Teşkilatlanmaları,İl, İlçe, Mahalle Yönetim Kurulu Toplantıları,Üye Çalışmaları,Birim Toplantıları,Sandık Yönetim Kurulu Toplantıları, Üye Ziyaretleri, Ev Ziyaretleri, Düğün, Cenaze, Hacı, Hastane Ziyareti Gibi Sosyal Ziyaretler,Eğitim, Panel, Seminer, Sempozyum Faaliyetleri,olarak belirlendi.

İL VE İLÇELERİN PUANLAMA PARAMETRELERİ

İl ve İlçe Teşkilatlarının puanları şu parametrelere göre, İlçe Yönetim Kurullarının Oluşum, Yönetimlerdeki Kadın Üye Oranı Yönetimlerdeki Genç Üye Oranı Yönetimlerdeki Eğitim Düzeyi, İl ve ilçe Danışma Meclisleri İl ve ilçe Yönetim Kurulu Toplantıları, İl ve ilçeYürütme Kurulu Toplantıları, Birim Toplantıları, Ev Toplantıları, Esnaf Ziyaretleri, Üye Ziyaretleri, Parti İçi Eğitim, Panel, Konferans, Sempozyum, STK, Resmi Kurum Sosyal Ziyaretler hesaplanacak.

DEĞERLENDİRME 100 PUAN ÜZERİNDEN YAPILACAK

Her parametre puanı Genel Merkez Teşkilat Başkanlığı tarafından belirlenerek, Parametre puanlaması dinamik olacak, dönemsel olarak belirli parametrelerin puanları arttırılacak ve azaltılabilecek. Parametrelerin toplamı 100 puan olacak. Değerlendirme 100 puan üzerinden yapılacak. Eğer il veya ilçe herhangi bir parametreyi içermiyorsa bu parametrenin puanı diğer parametrelere sistem tarafından dağıtılacaktır

AMAÇ TEŞKİLATLARIN KOORDİNASYONLARINI GÜÇLENDİRMEK

Yapılan veri girişleri, çalışma yapılan teşkilat başkan yardımcıları, il koordinatörleri ve bölge uzmanları tarafından örneklem seçmek suretiyle aranarak teyitleri alınacak TPS yeni bir faaliyet veya yükümlülük getirmemektedir. Bu program ile amaç; rutin yapılan çalışmaları görünür kılmak, Tüm çalışmaların nihai değerlendirmeye katkısını sağlamak, Bölgelerarası farklılıkların getirdiği zorlukları teşkilat lehine değerlendirmeye katmak, il ve ilçe başkanlığının koordinasyon görevini güçlendirmek, Teşkilatın değiş