AKP genel merkezinin çok önem verdiği Teşkilat Performans Sistemleri (TPS) istatistiklerine göre, geçen haziran ayında AKP’nin Türkiye il teşkilatları arasında Kocaeli’nin birinci sırada çıktığını açıklayan Ceyhan, “Bu nedenle Başbakan Davutoğlu, Kocaeli teşkilatını özel olarak tebrik etti. TPS’de temmuz ayında da Türkiye birincisi çıkmayı bekliyoruz” dedi.


SEÇİME HAZIRLANIYORUZ

AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan koalisyon hükümeti için çok samimi bir çalışma içinde olduklarını da belirterek şunları söyledi: “Süreç 24 Ağustos’ta tamamlanacak. Bu nedenle devam eden koalisyon görüşmelerinin 15 gün içinde tamamlanması gerekiyor. Benim şahsi düşünceme göre, ya CHP ile koalisyon kurulur, ya erken seçime gidilir. Bizim tabanımızın MHP ile koalisyona daha sıcak baktığını biliyoruz. Ama MHP ile koalisyon zayıf olasılık olarak gözüküyor. Bu durumda erken seçim ihtimali artıyor. Biz de teşkilat olarak erken seçime yönelik çalışmalara başladık.” 


İl Başkanı Ceyhan, hükümetin PKK, IŞİD, DHKP-C terör örgütlerine yönelik mücadele geri adım atmayacağını , terör örgütlerinin belinin mutlaka kırılacağını da söyledi. “Parti kapatılmasına karşıyız. Ancak teröre bulaşanların da Meclis’ten uzaklaştırılması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.