AKP’nin 27 Ağustos Çarşamba günü yapılacak olan Olağanüstü Büyük Kongre için Kocaeli Teşkilatı hazırlık yapıyor. Genel Merkezin isteği doğrultusunda bütün illerde eş zamanlı olarak basın toplantısı yapıldı. Toplantıya İl yöneticilerinin yanı sıra Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak,  İzmit, Derince, Körfez, Kandıra Belediye Başkanları Nevzat Doğan, Ali Haydar Bulut, Ünal Köken ve İsmail Baran, diğer ilçelerin belediye başkan vekilleri ile İlçe Başkanları ve vekilleri katıldı.

AKP İl Merkezi’nde İl Başkan Vekili Mehmet Uzunoğlu’nun yaptığı basın toplantısında İl Sekreteri Müge Olşen, basın bildirisini okudu. İl Başkan Yardımcısı Mehmet İpşiroğlu’da kongreye Kocaeli katılımıyla ilgili bilgi verdi. Kocaeli Teşkilatı olarak kongreye heyecanla katkı sağlayacaklarını belirten AKP İl Başkan Vekili Uzunoğlu, yeni dönemin yansımalarının olduğunu, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, Ahmet Davutoğlu’nu Başbakan adayı olarak gösterdi; aziz milletimize hizmette yolumuza onunla devam edeceğiz.

EMANETİ YENİ ELLERE TESLİM EDECEKTİR

AKP Genel Merkezi tarafından gönderilen basın bildirisini İl Sekreteri Müge Olşen okudu. Milletin Partisi, birliğin adresinin AKP olduğunu ve 27 Ağustos’ta yapılacak 1.Olağanüstü Büyük Kongresini yapacağını ve yeni Genel Başkan olarak Ahmet Davutoğlu’nu seçeceklerini belirten Olşen, şunları söyledi, “Olağanüstü kongremizde tarihimizde ilk defa milletin doğrudan seçtiği Cumhurbaşkanı olan Genel Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan emaneti yeni ellere teslim edecektir. 27 Ağustos’ta yapacağımız 1. Olağanüstü Büyük kongremizde Yeni Türkiye yolunda yeni bir aşama başlayacaktır. 12 yılda bize karşı birçok kumpaslar kuruldu, engeller çıkarıldı, darbe teşebbüsleri oldu. Biz, milletimizin gücüne dayanarak bütün bu girişimleri bozguna uğrattık. Demokrasimizi güçlendirmeye, her türlü vesayeti kaldırmaya, hak ve özgürlükleri genişletmeye sürekli devam ettik. Milletimizin bize verdiği emaneti düşürmedik.”

32 OTOBÜS

İl Başkan Yardımcısı İpşiroğlu da 27 Ağustos Çarşamba günü Ankara Arena’da 10.00’da başlayacak Büyük Kongreye 32 Otobüslük kalabalıkla gideceklerini açıkladı. İzmit, Gebze, Darıca, Gölcük, Körfez’den 3’er, Derince, Kartepe, Çayırova, Başiskele, Kandıra, Dilovıası ve Karamürsel’den 2’şer otobüs ile Kadın ve Gençlik Kolları’nın da birer otobüsle kongreye gidecek.  AKP’nin 1.Olağanüstü Büyük Kongresi’nde 24 büyük kongrede delegesinin oy kullanma hakkı bulunuyor. AKP’nin Büyük Kongre delegeleri 26 Ağustos Salı günü Ankara’da olacak ve gece Başkentte kalacaklar. AKP’nin Büyük Kongresi’nde oy kullanacak Büyük kongre delegeleri şunlar:Mahmut Civelek, İbrahim Karaosmanoğlu, Oya Tunçel, Yusuf Akın, Ali Korkmaz, Cemalettin Kaflı, Sedat Yücel, Muzaffer Bıyık, Engin Koyun, Ahmet Ark, Hasan Kandaz, Nazmi Özmen, Mehmet Ustaoğlu, Ahmet Türkel, Erdinç Şenttürk, İlhan Yıldırım, Mehmet Uzunoğlu, Mehmet İpşiroğlu, İdris Alp, Hüseyin Demir, Yekta Türker, Şahin Talus, Nejat Güney ve Orhan Atabay.