30 Mart ve 10 Ağustos’ta iki büyük seçim geçiren ve hayli yorulan AKP Kocaeli Teşkilatları, eylül ayıyla birlikte kongre sürecini başlatacak. AKP Kocaeli Teşkilatlarında kongrelerin yine tek başkan adaylı, tek listeli gerçekleştirileceğine kesin gözüyle bakılıyor.

KADIN VE GENÇLİK KOLLARI

27 Ağustos’ta olağanüstü genel kurul yapacak AKP’de, teşkilatlar da eylül ayıyla birlikte kongrelerini başlatacak. AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, delege seçimleri ve İlçe kongrelerinin ardından Kadın ve Gençlik Kolları’nın da seçimlerinin yapılacağını açıkladı. İl kongresinin de yeni yılın ilk aylarında yapılacağını söyleyen Civelek, “Kongrelerimizde, partimizin genel tavrı olan istişareler yapılacak. Kongrelere tek adayla gitme yönünde düşüncemiz var. Haziran ayında yapılacak genel seçimler öncesi oluşacak yeni yönetimlerle çalışmalar yapacağız.”dedi.

TEMAYÜLE 5 KİŞİ

AKP Genel Merkezi’nde Genel Başkan adayı için yapılan temayüle Kocaeli’den 5 kişinin katıldığı açıklandı. İl başkanı Civelek, kendisiyle birlikte Genel Başkanlıkla ilgili Başkan Karaosmanoğlu, İl Gençlik kolları başkanı Yusuf Akın, İl kadın kolları Başkanı Oya Tunçel, Büyükşehir Meclis Başkan Vekili adına da Nevzat Doğan’ın yerine Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker temayülde yer aldı.