AK Parti Kocaeli'de 30 Mart seçimlerini rakip partiler karşısında 13-0 gibi ezici bir üstünlükle kazanarak gözleri  Kocaeli'de 2015 genel seçim senaryolarına çevirdi.
 
Kocaeli'de mevcut durumda 11 milletvekilliğinden 7 tanesini elinde bulunduran Ak Parti Kocaeli  2015 seçimlerinde bu sayıyı arttırmayı hedeflerken diğer taraftan 3 dönem kuralından dolayı  2015'de bir daha milletvekili adayı olamayacak olan Nihat Ergün, Muzaffer Baştopçu ve Azize Sibel Gönül'ün yerine aday olacak isimler üzerinde çalışmalara  başladı.
 
Fikri Işık, Zeki Aygün, İlyas Şeker ve Mehmet Ali Okur'un yerlerini tekrar korumalarına kesin gözü ile bakılırken, 2015'de yeni aday gösterilecek 3 isimden birsinin teyammüler gereği Ak Parti Kocaeli İl Başkanı Mahmut Civelek'in olacağı düşünülmekte.
 
Azize Sibel Gönül'ün aday olmaması durumunda yeni bir bayan milletvekili adayının da, 2011 genel seçimlerinde 9. sırada aday olmasına rağmen çok üstün bir performans gösteren mevcut Ak Parti Kocaeli il başkan yardımcısı Eczacı Mine olşen'in olması beklenirken, Gölcük ve Başiskele lobisinin tüm baskılarına rağmen son üçüncü ismin de yine Ak Parti Kocaeli'nin oy deposu olarak görülen Gebze bölgesine verilme ihtimali yüksek gibi gözüküyor..
 
Gebze bölgesinde ise Ak Parti Gebze İlçe Başkanı Cemalettin Kaflı ve Gebze eski belediye başkanı İbrahim Pehlivan olmak üzere iki ismin aday adaylığı daha şimdiden yüksek sesle konuşulurken kulislerde Dilovası Belediye Başkan Aday Adayı olan Halit Yaşar ve KİMEDER Genel Başkanı Zeki Gedikoğlu'nun da isimleri geçmekte.