AKP’nin Milletvekili aday adayları İstişare ve değerlendirme toplantısı Şemsettin Ceyhan başkanlığında yapıldı.  Antikkapı’da kahvaltılı toplantıya İl İcra Kurulu, ilçe başkanları ile milletvekili aday adayları katıldı.
 
Aday adayı sayısının 72 olduğunu açıklayan AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, 1 Mart Pazar günü yapılacak temayül yoklamasına 66 aday adayının gireceğini, 6 aday adayının girmeyeceğini söyledi. Temeyüle eski il başkanı Mahmut Civelek, milletvekilleri Fikri Işık, Zeki Aygün, İlyas Şeker, M.Ali Okur ve eski milletvekili Eyüp Ayar girmeyecek. Eski milletvekili Osman Pepe’nin oy kullanma hakkı bulunuyor.
 
Temayül yoklamasında 1900 partili oy kullanacak. İl Başkan ve yönetim kurulu, İl Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri, İl Demokrasi Hakem Heyeti Başkan ve üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İlçe yönetim kurulu başkan ve üyeleri, İlçe Kadın ve Gençlik Kolları Başkan ve yöneticileri, Büyükşehir ve İlçe Belediye Başkanları, Belediye Meclis üyeleri, mahalle başkanları oy kullanacak. Aday adaylarına temayül yoklamasıyla ilgili bilgiler veren İl Başkanı Ceyhan, temayül yoklamasının Genel Merkez’den gelecek heyet nezaretinde yapılacağını oy kullanacakların nüfus cüzdanlarını yanlarında bulundurmaları gerektiğini söyledi, 10.00-16.00 saatleri arasında oyların kullanılacağını 11 aday adayı isminin işaretlenmesi gerektiğini 11’den az veya çok oy çıkması halinde kullanılan oyun geçersiz sayılacağı uyarısında bulundu. Ceyhan, oy zarflarının açılmadan Genel Merkeze gönderileceğini ve ilgili komisyon tarafından sayılacağı bilgisini verdi.
 
28 Mart’da The Ness Otel’de 18.30’da başlayacak aday adayı tanıtım toplantısında konuşma sırası için kura çekildi. İlk konuşmayı Hatice Ayden, son konuşmayı Cemalettin Kaflı yapacak. Aday adaylarına kendilerini tanıtmaları için 3’er dakikalık süre verilecek.