AK Parti aday tanıtım toplantısında konuşan Manisa Alperen Ocakları Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Ercan Çetinkaya dernek olarak 1 Kasım genel seçimlerinde AK Parti'ye destek vereceklerini söyledi.
İlçeler haricinde Manisa merkezde yaklaşık 85-90 üyelerinin olduğunu söyleyen Çetinkaya, “Bilindiği gibi 17-25 Aralık mevzusundan sonra Büyük Birlik Partisi'nde hepimizin bildiği paralel yapı bizim tarlalarımızı sürmüştü ama biz bunun farkında değildik. O süreçten sonra bu tarlaların sürüldüğüne kanaat getirdik ve bizleri yavaş yavaş fikir beyan edenlere hain gibi ithamlarda bulundular. Süreç 7 Haziran itibariyle çok farklı bir duruma geldi. Bir tarafta paralel yapı, bir tarafta vatan hainleri bir tarafta Marksist, Leninist, ateist gruplar bir tarafta da bizim inancımızı taşıyan Muhsin Başkanın cezaevi arkadaşı, silah arkadaşı tabiri caizse Ülkücü hareketin tozunu yutmuş reisimiz, ağabeyimiz Selçuk Özdağ ve AK Parti kadroları” dedi.
Konuşması sık sık alkışlarla kesilen Çetinkaya, konuşmasının devamında şunları söyledi:
“2014 Temmuz ayı sonrası biz Muhsin Başkanın Alperenleri olarak, Alperen Ocakları Vakfını paralelcilere teslim ettik, tarlamızı sürenlere. Biz o çizgide yeni bir dernek kurarak aynı isimle, aynı logoyla yolumuzda yürümeye devam ettik, edeceğiz de. Allah'ın izniyle kimse bizi yıldıramayacak. Çok kıymetli reisim Selçuk Özdağ'ı dün televizyonda izlerken gözlerim yaşarmıştı. Evet 28 Şubat sürecinde Fethullah Gülen ve ekibi, paralel örgüt Muhsin Başkana kumpas kurarken Aydın Doğan ile birlikte ama Selçuk reis ve arkadaşları dimdik durdular. Şunu çok açık ifade ediyorum. Bugün Büyük Birlik Partisi'nin kadrolarında, Alperen Ocakları Eğitim Vakfının kadrolarında, Muhsin Başkanın dönem arkadaşlarının birçoğu yoktur. Tamamen içimize sızan paralel yapı örgütlerinin taşeronları ve adamlarıdır.”
Konuşmasını Muhsin Yazıcıoğlu'nun “Ben Türk'üm, Türk esir olmaz. Ben Türk'üm, Türk bayraksız olmaz. Ben Türk'üm, Türk devletsiz olmaz. Ben Türk'üm, Türk ezansız olmaz. Ben Türk'üm, Türk vatansız olmaz” dizeleriyle sürdüren Çetinkaya, konuşmasının son kısmında ise aslen Kars'ın Sarıkamış ilçesinden Kürt kökenli bir vatandaş olduğunu ve 21 yaşına kadar o coğrafyanın ekmeğini yediğini belirterek, “Bundan bir buçuk ay önce bir açıklama yaptım. PKK terör örgütü ve yandaşları günlerce beni tehdit ettiler. Hiç korkmadım. Arslan gibi Selçuk Özdağ arkamdaydı. Beni aradı ikinci gün ne olursa beni arayacaksın dedi. Korkmuyorum, korkmayacağım. Ben kendim Kürt kökenli bir vatandaşım ama Türklüğüm destandır cihana” şeklinde konuştu.  

turkiyegazetesi.com.tr