Antor marka dizel motor, Antrac marka çapa makinası, portatif  jeneratör ve tarım makinaları üreten yarım asırlık firma olan Anadolu Grubuna ait Anadolu Motor firmasının  Çayırova ilçesindeki yeni tesisi düzenlenen törenle hizmete açıldı.

44 milyon TL’lik yatırımla kurulan Anadolu Motor Çayırova fabrikasının açılış törenine Anadolu Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan da katıldı. Özilhan törende yaptığı konuşmada yeni üretim tesisinin Anadolu Grubu ve Anadolu Motor ailesi için çok büyük önem taşıdığını söyledi, şöyle konuştu: “Anadolu Motor, Türk tarımının modernleşmesine hizmet ediyor. Bugün eğer Türk çiftçisi kara sabanı bırakıp, modern makinalara kavuşmuşsa bunda Anadolu Motor’un rolü büyüktür. Anadolu Motor artık motorun her parçasını üretebiliyor.  Bu anlamda gerçek sanayici olmamız göğsümüzü kabartıyor.”

Çayırova’da hizmete açılan Anadolu Motor fabrikası 29.500 metrekarelik alanda yüzde 50 emsal oranıyla kuruldu.  21 bin metrekare kapalı alana sahip tesiste aynı firmanın kartal tesislerinden getirilip kurulan 220 adet  işletme ünitesi bulunuyor.