CHP'den istifa eden Emine Ülker Tarhan, yeni partisi için kadro çalışmalarına başladı. Anadolu Partisi’ne (Ana Parti) Kocaeli’den kimlerin katılacağı ise merak konusu.

31 Ekim'de CHP'den istifa eden Ankara Milletvekili Emine Ülker Tarhan’ın kurduğu Ana Parti’ye CHP Kocaeli’den şimdilik bir katılım yok. Görüştüğümüz birçok partili ve küskün, asla CHP’den kopmayı düşünmediklerini söyledi. Eski İl Başkanı Ferhan Şensoy, Mustafa Küpçü, Servet Alpaslan gibi sosyal demokrat siyasetin önde gelenleri siyaset kulislerinde konuşulmasına rağmen asla böyle bir düşüncelerinin olmadığını söylediler, “CHP’den kopmayı asla düşünmüyoruz. Böyle bir şeyle adımızın anılması bile bizi üzer” dediler.  

ULUSALCILAR BİLE MESAFELİ

Ancak CHP kaynakları, 2015 seçimleri öncesinde aday belirlenmesi sırasında yaşanacak küskünlüklerin Ana Parti için bir fırsat olacağı görüşünde. İddialara göre küskünlerin bir bölümü Ana Parti’ye geçmeyi düşünebilir ancak şu anda ortada somut hiçbir şey yok. Partideki ulusalcılar bile Emine Ülker Tarhan’ın partisine mesafeliler. Süreci değerlendiren siyaset kaynakları, ADD ve Türkiye Gençlik Birliği gibi oluşumlardan partiye katılım olabileceğini söylüyor. Görünen o ki Ana Parti’yi Kocaeli’de zor günler bekliyor. Parti, şehrimizde etkili bir çalışma yapmaya ne zaman beklenecek bilinmiyor.