Türkiye’ye bu konudaki takdirlerini iletmek için dünya sinemasının en ünlü ve en güzel oyuncularından Angelina Jolie de hafta sonunda Türkiye’ye geldi.

MARDİN’DE MÜKEMMEL KAMP

Türkiye Cumhuriyeti Devletinin Mardin Midyat’ta kurduğu, 25 bin mültecinin barındığı kampı ziyaret eden Angelina Jolie, burada gördüğü manzaradan çok etkilendi. Türkiye gerçekten de sınır bölgelerinde modern kamplarda mültecilere insanı desteğin en güzelini veriyor. Ama oralarda barınmayıp, buralara kaçan Suriyeli mülteciler, bizim için sıkıntı yaratıyor.

HER YERDE ÖNÜMÜZE ÇIKIYORLAR

Kocaeli’de, özellikle Gebze'de  bütün ışıklı kavşaklarda Suriyeli kadın ve çocuklar araç sürücülerinin adeta yakasına yapışıyor. Kuşkusuz aç ve açıkta olan bu insanlar için de tablo çok üzücü. Ancak ilimizde bir türlü düzen altına alınamayan Suriyeli göçmenler için artık bir formül bulmanın zamanı da gelmiş görünüyor.  

BURADAKİ SURİYELİLER

Türkiye devleti, kapılarını açtığı Suriyeli göçmenleri sınır bölgelerinde modern kamplarda ağırlıyor, destekliyor. Ama buralara yayılan Suriyeliler, her ışıklı kavşakta önümüzü kesiyor. Kimi, yollarda ailece dileniyor. Hem bu insanlar aç ve açıkta, hem bize rahatsızlık veriyor.  

ACABA NE DERDİ?

Birleşmiş Milletler(BM) İyi Niyet Elçisi dünyaca ünlü güzel yıldız, Mardin Midyat kapını gezdi,  beğendi, Türkiye’ye teşekkür etti. Angelina Jolie bizim buralara gelip durumu görse, acaba ne derdi?