MUHALEFETİ SÜREKLİ ŞİŞİRİYOR

Her seçim öncesi iktidar partisinin oylarını düşürüp muhalefetin rakamlarını şişiren Gezici Araştırma, nisan ayında yapılması planlanan anayasa değişikliği referandumuyla ilgili yaptığı araştırmanın sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

SONUÇLARIN YAKININDAN BİLE GEÇEMEDİ

Bu zamana kadar yapmış olduğu hiçbir araştırmada çıkan sonucun yakınından bile geçemeyen Gezici, son olarak diğer anket şirketlerinin aksine anayasa değişikliği referandumunda halkın çoğunluğunun "hayır" oyu vereceğini öne sürdü.

YÜZDE 58 "HAYIR" DİYOR

Anket çalışmasında, "İçeriğinde Cumhurbaşkanı yetkilerinin artırıldığı, halk arasında 'Başkanlık Sistemi' olarak bahsedilen anayasa değişikliği konusunda referanduma giderseniz tercihiniz ne yönde olur?" sorusuna, katılımcıların yüzde 41.2'si "Evet", yüzde 58.2'si ise "Hayır" dedi.

PARTİ PARTİ DAĞILIM

Katılımcıların, 7 Haziran seçimlerinde oy verdikleri parti ile referandumdaki tercihleri arasındaki ilişkinin karşılaştırıldığı anket sonuçlarına göre;

AK Parti'ye oy verenlerin yüzde 77.3'ü 'Evet', yüzde 22.7'si 'Hayır'

MHP seçmenlerinin yüzde 31.3'ü 'Evet', yüzde 68.7'si 'Hayır'

CHP seçmenin yüzde 5'i 'Evet', yüzde 95'i 'Hayır'

HDP seçmenlerinin yüzde 4.9'u 'Evet', yüzde 95.1 'Hayır' oyu vereceğini söyledi.

MAK'IN ANKETİ YÜZDE 59.77

Öte yandan MAK Danışmanlık Şirketi'nin 26 Ocak-1 Şubat tarihleri arasında yaptığı ankete göre 'Evet' diyeceğini belirtenlerin oranı yüzde 59,77 olarak ortaya çıkıyor..

ADİL GÜR YÜZDE 54

Son seçimlerin bileni olan A&G'nin Yönetim Kurulu Başkanı Adil Gür ise yapılan ankete göre 'Evet' oylarının yüzde 54 bandında olduğunu söylüyor.