Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti’nin hazırladığı Konut Projesi kapsamında gazeteciler ile Antikkapı Restaurant’ta bir araya geldi. Programda, Bakan Işık ve Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol tarafından proje hakkında ayrıntılı bilgilendirme yapılacak.

 
2016'DA TEMELLERİNİ ATALIM
İlk olarak söz alan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Çetin Gürol, “Seçildiğimizde hedeflerimiz vardı. En önemlisi konut konusuydu. Bugün onu hayal olmaktan çıkartıp temellerini atacak olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Eğitimlerimize aralıksız devam edeceğiz. Yeni süreçte cemiyete gelir elde etmek için bir yer alma çalışmamız da başladı. Bu konuda bizim yanımızda olan destek veren Valimiz Hasan Basri Güzeloğlu’na da teşekkür ederiz. Yaklaşık 1,5 ayda arazimizin devrini TOKİ’ye yaptık. Umarım projelerimiz en kısa sürede çizilip çalışmalar başlar. İnşallah 16 Ocak 2016’da  da projenin temellerini atarız” dedi.


ABİ KARDEŞ İLİŞKİSİ
AKP İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, “2001 yılında siyasete girdim. Burada bugün olan birçok arkadaşımız ile birlikte siyasete başlamak ile tanıştık. Bizim yapmış olduğumuz siyasetten haberler çıkartıyorsunuz. Ama artık siyasi gazeteci ilişkisinden çok, abi kardeş ilişkisine de sahibiz. Bizler AKP olarak, o günden bugüne kadar yaklaşık 110 gündür gece gündüz çalışıyoruz. Muhalefet sahada yok, Allah’tan sizler varsınız da bunu haberlerde gösterebiliyoruz” diye konuştu.
 
ZOR BİR MESLEK
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, “Birbirimize muhtaç iki ayrı grubuz. Gazeteciliğin ne kadar zor bir meslek olduğunu siyasete girdiğimiz ilk günden beri biliyoruz. Sizlerin bir yandan haber peşinde koşarken diğer taraftan ayın sonunu nasıl getireceğiniz konusundaki sorunlarına yakınen şahit olduk. Üstlerde bir yerlere gelenlerin dışındaki arkadaşların çile ile yaptığı bir meslektir. Gazeteciler için büyük şehirlerde hayat daha da zordur. Kiralar daha da pahalılaştı. Kocaeli’de biz dar gelirli insanlarımıza sosyal konutlar yapalım dedik. Ama Kocaeli maalesef kamu arazileri bakımından fakir bir şehirdir.