Yazarlık Atölyesi’yle anlamlı bir işlevsellik ortaya konmuş. Kıymetli Belediye Başkanımızı kutluyorum” dedi.

 

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda hayata geçirilen Yazarlık Atölyesi’nin sertifika töreni, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun katılımıyla gerçekleştirildi. Gebze Kültür Merkezi salonunda düzenlenen sertifika törenine ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in yanı sıra İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve eşi Hamdiye Soylu, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy ve eşi Hülya Aksoy, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, AK Parti Kocaeli Milletvekili Radiye Sezer Katırcıoğlu, Gebze Kaymakamı Mustafa Güler, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Derince Belediye Başkanı Ali Haydar Bulut, AK Parti Gebze İlçe Başkanı İrfan Ayar, Milliyetçi Hareket Partisi Gebze İlçe Başkanı Ferit Taşdemir, Gazeteci Süleyman Özışık, Habertürk Televizyonu Genel Müdürü Veyis Ateş, belediye meclis üyeleri, Yazarlık Atölyesi kursiyerleri ve çok sayıda Gebzeli katıldı.

GAZETECİLER ATEŞ VE ÖZIŞIK TEŞEKKÜR ETTİ

Sertifika törenin açılışında, Yazarlık Atölyesi’nde kursiyerlere ders veren Gazeteci Süleyman Özışık ve Habertürk Televizyonu Genel Müdürü Veyis Ateş kısa bir teşekkür konuşması gerçekleştirdi. Gazeteciler Özışık ve Ateş konuşmalarında Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’e böyle güzel bir organizasyonu düzenledikleri için ve organizasyona teşrif eden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ’ya teşekkür etti. Ateş ve Özışık’ın konuşmalarının ardından Yazarlık Atölyesi kursiyerleri, kaleme aldıkları yazılarını okudular.

KÖŞKER: KALEMİ SAĞLAM YAZARLARIMIZ OLSUN

Selamlama konuşması gerçekleştiren programın ev sahibi Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, “Gebze Kocaeli’nin en büyük ilçelerinden bir tanesi ve her geçen gün büyüyor ve gelişiyor. Gebze’miz her geçen gün güzelleşiyor. Fakat insanlarımızı eğitemezsek, sosyal ve kültürel anlamda gelişimlerini sağlayamazsak, kendilerini ifade edecek yazarlarımız, sanatçılarımız, bilim insanlarımızı yetiştiremezsek, Gebze’yi Kocaali’yi dünyaya tanıtamayız. Bu anlamda eğitim alanında Gebze Belediyesi olarak çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Anaokulu Üniversitemiz, Güzel Gelecek Akademimiz ve 41 Genç 41 Gelecek projelerimizle gelecek nesillerimizin çok daha iyi yetişmesi noktasında hedeflerimiz var. Yazarlık Atölyemizde altı haftalık güzel bir çalışmamız oldu ve inşallah devam edecek. Bu çalışmamızda kendini ifade edebilen, hakkı savunan, kalemleri sağlam olan yeni yazarlarımız ve gazetecilerimizin olmasını amaçladık” dedi.

KARAOSMANOĞLU: ÖNEMLİ OLAN GÖNÜLLERİ İMAR ETMEK

Başkan Köşker’in ardından kürsüye gelen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu konuşmasına Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’i tebrik ederek başladı. Başkan Karaosmanoğlu, “Allah’ın ilk emri ‘oku’. Okumak kolay ama yazmak herkesin işi değil. Şehirleri imar edebiliriz ama asıl olan gönülleri imar etmek. İnsanları mutlu etmemiz için mutlaka gönlünü imar etmemiz gerekir. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak bizlerde sağlıklı bir toplum oluşturabilmek için birçok sosyal projeye imza atıyoruz. Bu anlamada Kocaeli Büyükşehir Belediyemizi ve Gebze Belediyemizi takip etmeye devam edin” dedi.

VALİ AKSOY BAŞARILAR DİLEDİ

Programda kısa bir selamlama konuşması gerçekleştiren Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, “Bugün Gebze ilçemizde belediye başkanlığımızın organize ettiği Yazarlık Atölyesi’nin sertifika töreninde birlikteyiz. İnsanlarımız daha iyi bir noktaya taşıma adına duygularını, düşüncelerini, fikirlerini daha iyi ifade edebilmeleri adına bu çalışmanın önemi oldukça büyük. Bu yönüyle Gebze Belediye Başkanımıza teşekkür ediyor, bu kursa katılan kursiyerlere de bundan sonraki yaşamlarında başarılar diliyorum” dedi.

SOYLU: KALEM VE KELAM ÇOK ÖNEMLİ

Vali Aksoy’un ardından kürsüye gelen İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Son bin yıldır parçası ve temsilcisi olduğumuz Anadolu Medeniyeti esas olarak bir kılıç aynı zamanda kalem medeniyetidir. Bu topraklarda kılıç ne kadar önemli olduysa, kalem ve kelam da en az o kadar önemli olmuştur. Kalem ve kelam sahası bizim medeniyetimizin geçmişten getirdiği önemli bir parçasıdır. Düşünceleriniz dünyanın en doğru düşünceleri olsa dahi, siz dünyanın en zeki, en dürüst milleti olsanız dahi, eğer kendinizi doğru şekilde ifade edemezseniz, anlatacaklarınızı etkili bir şekilde karşı tarafa ulaştıramazsanız, içinizdeki potansiyelin maalesef anlamı olsa da faydası olmuyor. 

BAKAN’DAN ÖVGÜ DOLU SÖZLER

Yazarlık Atölyesi belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz meselelerden bir tanesi. Metin yazarı bulmak kadar zor bir şey yoktur. Dünyanın en iyi bilişimcisini bulursunuz ama kelimeleri toplumla buluşturacak yazar bulmakta zorluk çekersiniz. Onun için çok kutlu ve anlamlı bir işlevsellik burada ortaya konmuş. Bunun için kıymetli Belediye Başkanımıza, koordinasyonu gerçekleştiren kıymetli arkadaşlarımıza ve en önemlisi bunu bir fırsat bilip bende burada olmalıyım diyen kursiyerlerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

SERTİFİKALARI BAKAN SOYLU VERDİ

Konuşmaların ardından altı haftalık kursu başarıyla tamamlayan kursiyerlere sertifikaları İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker tarafından takdim edildi. Sertifika törenin ardından kursiyerler ve protokol üyeleri hep birlikte aile fotoğrafı çektirdi. Gebze Belediyesi Yazarlık Atölyesi çalışmaları yeni kursiyerlerle sürecek.