Merkezi Slovenya'da bulunan "My Piece For Peace" adlı sivil toplum kuruluşunca dünya genelinde düzenlenen "Güzel dünyamızı sevgi, merhamet ve kabulle kucaklamalıyız" konulu yarışmada, Samsun Anadolu Lisesi öğrencisi Müge Nur Semizoğlu'nun resmi, birinci seçilen 5 eser arasında yer aldı.

Semizoğlu, okulun resim öğretmeni Meryem Cavga Akkaya'nın desteğiyle yaklaşık 9 ay önce "My Piece For Peace" adlı sivil toplum örgütünce düzenlenen "Güzel dünyamızı sevgi, merhamet ve kabulle kucaklamalıyız'' konulu resim yarışmasına katıldı. Dünya genelinden çok sayıda eserin katıldığı yarışmada seçici kurul, aralarında Semizoğlu'nun yaptığının da olduğu 5 resmi birinci seçti.

Birinci seçilen eserler, kartpostal haline getirilerek barış için bütün ülkelerin başkanlarına, cumhurbaşkanlarına ve devlet yöneticilerine gönderilecek.

"Suriyeli göçmenlerden ilham aldım" Yapıtının birinci seçilenler arasında yer almasına çok sevindiğini dile getirerek "Pastel boya ile yaptığım resimde barış için Suriyeli göçmenlerden ilham aldım. Resimde bir kadının yüzünü dünya olarak düşündüm. Elinde ise yardıma muhtaç bir dünya taşıyor. Resimde ayrıca sevgi ve barış güvercinleri de bulunuyor." dedi.