Szentgotthárd Belediye Başkanı Huszár Gábor Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a teşekkür plaketi gönderdi.
 
Dilovası Belediyesi ile Macar Szentgotthárd Belediyesi arasında önceki gün imzalanan kardeş şehir protokolünden sonra Szentgotthárd Belediye Başkanı Huszár Gábor’dan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar’a teşekkür plaketi gönderildi.
Dilovası Belediyesi ile Macaristan'ın Szentgotthárd Belediyesi kardeş şehir protokolünü Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar adına Dilovası Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Akbulut imzaladı. İmza töreninde Szentgotthárd Belediye Başkanı Huszár Gábor, Macaristan Fahri Konsolosu ve Türk Macar İşadamları Derneği (TÜMİŞAD) Başkanı Osman Şahbaz ile birlikte Szentgotthárd şehri protokolüde hazır bulunmuştu.
Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar adına kardeş şehir protokolü imzalayan Kültür ve Sosyal İşler Müdürü Ayhan Akbulut, Szentgotthárd Belediye Başkanı Huszár Gábor ve Fahri Konsolos Osman Şahbaz’ın selamlarını, plaket ve hediyelerini Başkan Toltar’a takdim etti.
Türkiye ve Macaristan arasındaki tarihi bağlar üzerine kurulu olan ilişkilerin güçleneceğini belirten Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar,” Şehirlerimizin, kültürel ve ekonomik hayatında oynadıkları öncü rolü göz önünde bulundurmayı, her iki şehirdeki genç kuşakların birbirlerini daha iyi tanımaları amacıyla daha yakın iletişim ve irtibat kurarak aralarındaki işbirliğini daha ileri seviyeye ulaştırmaları arzusunu dile getirdi. Günümüzde işbirliklerinin gelişmesinde, dinine, milliyetine ve ırkına değil üretmiş olduğu değerlere bakıyoruz ve ona göre değerlendiriyoruz. Dilovası ve Szentgotthárd kentlerinin kardeş şehir olmalarına katkıda bulunmaktan büyük bir onur duyuyorum. Kardeş kent olmak için atılan imzaların hayırlara vesile olmasını Allah'dan diliyorum'' dedi.
KARDEŞ ŞEHİR 23 NİSAN’DA DİLOVASI’NDA
Szentgotthárd Belediye Başkanı Huszár Gábor öncülüğünde 2015 yılının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı programlarında bir ekip Dilovası’na ziyarette bulunacak.