Dilovası Kayapınar ve Turgut Özal Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği önceki gün yapılan açılış töreniyle hizmete girdi.

Dilovası'nda Kayapınar ve Turgut Özal Mahallesinde bir gurp genç tarafından kurulan Kayapınar ve Turgut Özal Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'nin açılışına CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, AK Parti Dilovası İlçe Başkanı Osman Akbulut, CHP Dilovası İlçe Başkanı Kerem Aydemir, AK Parti Dilovası Gençlik Kolları Başkanı Emre Sarıca, mahalle muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

SADECE BİR DERNEK DEĞİL EĞİTİM YUVASI OLACAK

Açılışta konuşan Kayapınar ve Turgut Özal Gençliği Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Hayrettin Koçpınar, "Genç arkadaşlarımızla bir çatı altında buluşarak kurduğumuz derneğimizin öncelikli amaçları gençlerimizi kötü alışkanlıklardan uzaklaştırmak ülkesine faydalı birer insan olmalarını sağlamaktır. Tabi bunları yaparken toplumumuzun kültürel yapısını örf ve adetlerini de koruyarak gençlerimizin kültürüne örf ve adetlerine sahip çıkmasını sağlamaktır. Yarının geleceği biz gençlerin yapacakları çalışmalarda büyüklerimizin yanımızda olması bizleri mutlu edecektir. Hiçbir menfaat beklemeden çıktığımız bu yolda gençlerimizi sahipsiz bırakmamak adına her türlü sosyal ve kültürel faaliyetler düzenleyecek ve gençlerimizi bilinçleştireceğiz. Kurmuş olduğumuz bu dernek sadece birlik ve beraberliğimizin sembolü değil ayrıca bir eğitim yuvası olacaktır. Gençlerimizin eğitimi konusunda da her türlü çalışmayı yapacağız."dedi.

 

BAŞKAN TOLTAR, GENÇLERİMİZİN YANINDAYIZ 

Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, "Gençlerimizin bir araya gelerek böyle bir çatı altında buluşmaları hem mahalleleri hemde ilçemiz adına gençlerin bilinçlenmesi ve kötü alışkanlıklardan uzak tutulması için bir arada olmaları bizleri mutlu etti. Yaklaşık bir ay önce derneğin kuruluş aşamasında genç arkadaşlarımız bizi ziyarete gelerek dernek kurmak istediklerini ve yapacakları çalışmaları anlattılar. Bizde gençlerimizin amaçladıkları bu çalışmayı her zaman destekleyeceğimizi söyledik.


YARINLARIMIZA SAHİP ÇIKMAK GÖREVİMİZ

İlçemiz sonrada gelişen bir ilçe olduğu için gençlerimizin sosyal ve kültürel anlamda bir çok eksiklik yaşamaktadır. Bizler gençlerimizin kötü alışkanlıklardan arınması, sosyal hayata bağlanması ve kötü alışkanlıklardan uzak durması için elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. Yarınlarımızın umudu gençlerimizin ilçesine iline ve ülkesine bağlı, bayrağına bağlı birer birey olmalarını istiyoruz. Bir milletin geleceğinin güvencesi yetişmiş gençlerdir. Bizde her zaman gençlerimizin yanında olacağız. Onların istek ve talepleri her zaman önceliğimizdir.

BAŞKAN TOLTAR'DAN SPOR TESİSİ MÜJDESİ

Ayrıca buradan bir müjde vermek istiyorum. Seçim sürecinde gençlerimizin bizden istediği futbol sahasıyla ilgili olarak geçtiğimiz hafta Spor Bakanlığımızla ve ardından da Orman Bölge Müdürlüğümüzle yaptığımız görüşme sonuçlandı. 6,5 dönüm alan yer tahsisi bir hafta içinde gerçekleşecek. Ödeneği hazır olan spor tesisimiz için inşallah kısa sürede temel atma törenimizi gerçekleştireceğiz. Ayrıca futbol sahamızın yanında sosyal tesisimizde yer alacak. Artık bu iki mahalledeki gençlerimizin spor yapacağı bir tesisi kazandırmış olacağız."dedi.