Dilovası Gümüşhane Sarışeyh Derneği lokalinde gerçekleşen toplantıya Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar'ın yansıra Başkan Dilovası Dernekler Federasyonu Başkanı Ercan Güneş ve dernek başkanları, Kocaeli Gümüşhaneliler Federasyon Başkanı Yücel Nazlı katıldı. Ayrıca kahvaltı programına çok sayıda gençte katıldı.

BAŞKAN TOLTAR’A TEŞEKKÜR

Toplantının açılış konuşmasını yapan Dilovası Gümüşhane Sarışeyh Derneği Başkanı Abidin Kaya, "Düzenlemiş olduğumuz toplantıda hem hemşerilerimizle hem de Dilovası Belediye Başkanımız Ali Toltar ile bir araya gelerek hem birliğin sağlanması hem de yaşadığımız kentin sorunlarını konuşarak çözüm önerileri sunmaktır. Katılımlarından dolayı Dilovası Belediye Başkanımız Ali Toltar'a ve herkese teşekkür ediyorum."dedi. Ardından Kocaeli Gümüşhaneliler Federasyon Başkanı Yücel Nazlı’da hemşerilerini selamlayarak düzenlenen toplantıya katılımından ve desteklerinden dolayı Başkan Toltar’a teşekkür etti.

SARIŞEYH’LİLERE KONUK OLDU

Dernek Başkanının ardından konuşan Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar ise "Hafta sonları düzenlediğimiz yöre dernekleri ile kahvaltı programlarımız sürüyor. Bu hafta da sizlerin konuğu olduk. Düzenlenen programa katılımlarınızdan dolayı teşekkür ediyorum. Birlik ve beraberliğimizi ve dayanışmamızın en güzel örneklerinden biri olan bu buluşmalarımızda ilçemizin ana sorunları ve çözümlerini siz değerli hemşerilerimle konuşmak ve tartışmak bizlere ayrı bir güç veriyor."dedi.

RESMİN BÜYÜĞÜNÜ GÖRMELİYİZ

Konuşmasında ülke gündemini de değerlendiren Başkan Toltar, "Ülkemizde ve dünyada önemli gelişmeler yaşanmaktadır. Sizlerin önce resmin büyüğünü görmeniz için bir kaç hatırlatma yapmak istiyorum. Ülkemiz çok önemli süreçten geçiyor. Bölge coğrafyamızda yaşananları hep birlikte görüyoruz. İslam coğrafyasında akan kanlara dur demek için her türlü oyunlara karşı dimdik ayakta duran, dünya beşten büyüktür diyecek kadar cesur olan bir Cumhurbaşkanımız var. Türkiye eski Türkiye değildir artık. Oynanan oyunları hepimiz çok iyi biliyoruz. Komşu coğrafyamızda yaşananları hep birlikte görüyoruz. Bu akan kanların ülkemize sıçraması için her türlü kirli oyunları oynayan Avrupa'nın yanı başımızda oynadığı oyunları ve çirkin yüzlerini hep birlikte görüyoruz. İçerdeki ve dışarıdaki hainlerin onlara sağladığı destekle neler yaptıklarını hep birlikte gördük. Ülkemizin güçlenmesini istemeyenlerin oyunlarına dur demek için artık daha çok kenetlenmeliyiz. Daha çok birlik ve beraberliğimizi sağlamalıyız. Son olarak Afrin'de yapılan Zeytin Dalı operasyonunun en az kayıpla ve başarıyla sonuçlanması dileğimizle dualarımız Mehmetçiğimizin yanındadır."dedi.

SÖZLERİMİZİ YERİNE GETİRMEYE ÇALIŞIYORUZ

Daha sonra belediye hizmetleri ve çalışmaları hakkında açıklamalarda bulunan Başkan Toltar, "Halkımızın teveccühü ile 4 yıldır halkımıza hizmet etmeye çalışıyoruz. Göreve gelirken halkımıza verdiğimiz seçim beyannamemizdeki taahhütlerimizi yerine getirmek için canla başla çalışıyoruz. İnşallah görev süremiz sonunda vermiş olduğumuz sözleri yerine getirmenin mutluluğu ile son bulur.

BAŞKAN TOLTAR, ÇALIŞMALAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Belediye çalışmalarına da değinen Başkan Toltar, "Öncelikli sorunlarımız olan Batı kavşağı hız aldı.26 Şubat'ta Büyükşehir tarafından ihale yapılacak ardından da çalışma başlatılacak. Eynerce kavşağında 4 istimlâk yapılacak ve bununla birlikte Yavuz Sultan Selim Caddesine bağlantı yolu açılacak. Yarı Olimpik Yüzme havuzumuz birkaç hafta içinde ihale edilecek. Kayapınar Spor Tesisleri için Orman Bakanlığında sona gelindi. İnşallah kısa zamanda kazma vuracağız. Orhangazi, Mimar Sinan ve yukardaki mahallelerimizin hastane ulaşımını kolaylaştıracak bağlantı yolu için çalışmalarımız hızlandı. Kısa sürede sonuç alınacak ve çalışma başlatılacak. Tır Parkı ile ilgili yer tahsisi konusunda görüşmelerimiz devam ediyor. İnşallah yer belirlendikten sonra kısa sürede Tır parkımızı açacağız. Kapalı Semt pazarı için yer satın aldık. Yakında buranında çalışmasına başlayacağız. Bağdat Caddesi ikinci etabına başlıyoruz. İlçemize yakışır bir Bağdat Caddesi yapacağız. Biten semt konaklarımız var yakında onların açılışını yapacağız."dedi.

GENÇLER UYUŞTURUCUYA DİKKAT ÇEKTİ

Başkan Toltar'ın konuşmasının ardından sohbet şeklinde devam eden kahvaltı programına katılan gençler Dilovası’nda uyuşturucu mücadelesi ile ilgili Başkan Toltar’dan destek istediler, Başkan Toltar,Gençlerin Bu Önemeli İsteklerini önemsediklerini söyledi ve konu hakında elerinden geleni yapacaklarını.Belediye Olarak da ne gerekiyorsa yapacaklarını söyledi.