Büyük Birlik Partisi(BBP) Kocaeli İl Başkanı Av. Şeref Gönenli, yazılı açıklama yaparak BBP’nin Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlattığını öne süren AKP İl Başkanı Mahmut Civelek’in iddialarına cevap verdi.

BBP İl Başkanı Şeref Gönenli, “Şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu’nun; Sayın Başbakan hakkında 2007 yılında söylemiş olduğu sözleri bugün tekrarlıyor olmak Muhsin Yazıcıoğlu’nun kemiklerini sızlatmak değil, aksine O büyük liderin mirasına ve dik duruşuna sahip çıkmaktır.” dedi. Gönenlie, Yazıcıoğlu’nun “Ortadoğu'da daha çok etnik, mezhebi çatışmaya kan, kin ve nefretle kavgaların çoğaltılarak istikrarlı bölünmelerle, kontrollü istikrarsızlıklarla Ortadoğu'yu yönetme amacını taşıyan BOP'un bir parçası hatta onun Eşbaşkanı olduğunu söyleyen Sayın Başbakan (Tayyip Erdoğan), asla bu düşüncesiyle Cumhurbaşkanı olamaz!" dediğini hatırlattı.

Gönenli, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: “Muhsin Başkanın nasıl düşündüğü ortadayken, kendi şahsi fikirlerini Muhsin Başkanın fikri gibi sunma gayreti içinde olan siyaset cambazlarını önce Allah’a sonra milletimize havale ediyoruz. Son olarak Sayın Civelek gibi idrak iltihabı geçirenlere bir şiir ile seslenmek istiyorum:

Hakikat ayna gibi karşımızdadır,

Görmeyen göze ışık ne yapsın.

İlahi hikmet gönül çarşımızdadır,

Almayan inat akla delil ne yapsın.