İşkur İl Müdürlüğü, Kocaeli Üniversitesi ve Gebze Teknik Üniversitesi tarafından Gebze’deki Bilişim Vadisi’ne nitelikli eleman yetiştirmek üzere 18.09.2015 tarihinde protokol imzalanmıştı. Bu protokol doğrultusunda ilk etapta Kocaeli Üniversitesi’nde 25 kişilik bir grup Gebze Teknik Üniversitesi'nde 13 kişilik dört grup açılacak. Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Sertifika Programı Kursu başvuruları yarın başlayacak. Başvurular 10 gün sürecek. Sınav ve mülakattan başarı ile geçenler eğitime 7 Mart’ta başlayacak.  Eğitim 600 saat sürecek. Eğitim sonunda başarılı olanlara bilişim uzmanı sertifikası verilecek. Kursiyerlerimize katıldıkları gün başına 20 TL cep harçlığı verilecek. Kursiyerlere ulaşım için kent kart ve yemek Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından verilecek. 

BİLGİ TOPLUMUNA DÖNÜŞÜM
Nitelikli Bilişim Uzmanı Yetiştirme Sertifika Programı Kursu ile ilgili bugün İşkur İl Müdürlüğü’nde basın açıklaması düzenlendi. Basın açıklamasına; İŞKUR İl Müdürü Ulvi Yılmaz, İşkur İl Müdür Yardımcısı Nurullah Horel, İşkur Eğitim Uzmanı Ayhan Pehlivansoy, Gebze Teknik Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi Müdürü Doç. Dr. Bünyamin Çoşut, KOÜSEM Müdürü Prof. Dr. Cavit Uyanık, KOÜSEM Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Mehmet Yıldırım katıldı. 
İşkur İl Müdürü Ulvi Yılmaz yaptığı açıklamada, “Türkiye’nin bilgi toplumuna dönüşüm faaliyetlerinin hızlandırılması, büyümeyi desteklemek ve istihdam oluşturmak üzere bilgi ve iletişim teknolojileri kullanımının etkileştirilmesi gerekmektedir. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe nitelikli insan kaynağı açığı bulunmaktadır. Bu gereksinimler doğrultusunda ihtiyaç duyulan insan kaynağının yetiştirilmesinde bu alandaki eğitim programlarının içeriğinin, ortaya çıkan yeni meslekler de dikkate alınarak, piyasa talebini karşılayabilecek şekilde yapılandırılması ihtiyacı bulunmaktadır. İhtiyaçlar dikkate alınarak Bilişim Uzmanı mesleğinde elemanlar yetiştirilecektir” dedi. 

PROGRAMA KABUL ŞARTLARI
4 yıllık örgün öğretimli bir üniversite diplomasına sahip olmak veya meslek yüksek okullarındaki bilgisayar ve elektronik programlarından mezun olmak, halihazırda sigortalı olarak bir işte çalışıyor olmamak ve İŞKUR veri tabanında “iş arıyor” kategorisinde bulunmak gerekiyor. Herhangi bir üniversiteden Bilgisayar Mühendisliği ya da Bilgisayar Bilimleri bölümü diplomasına sahip olmamak, halihazırda bir başka üniversitede öğrenci statüsünde olmamak, yapılan program kabul ve sıralama sınavında yüz üzerinden en az 50 puan almış olmak da şartlar arasında. Nitelikli Bilişim Uzmanı Sertifika Programı, teorik dersler, uygulamalı dersler ve sonrasındaki sınavlardan oluşacak.