AK Parti hükümetinin Türkiye’nin en önemli projelerinden biri olan Bilişim Vadisi’nin üst yapısının temelleri 26 Mayıs’ta saat 11.00 Gebze Muallimköy’de atılıyor. 5 ayrı etap halinde yapılacak olan Bilişim vadisinin 55 milyon liraya mal olacak ilk etabının temel atma töreninde 50 bin metrekare kapalı alana sahip olan Bilişim vadisi ana binasının da temelleri atılacak. Bilişim Vadisi’nin tamamlanması ile yıllık 50 milyon dolar ciro yapılması bekleniyor.

 

İLK ETABIN TEMELLERİ ATILACAK

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık’ın katılımı ile gerçekleştirilecek olan temel atma töreninde ilk etapta 515 bin metrekare alanın üst yapısı yapılacak. Sanayi Bakanlığının koordinasyonunda TÜBİTAK, Büyükşehir belediyesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Kocaeli Ticaret Odası, Kocaeli Sanayi Odası, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Sanayi Odası, KOSGEB, TSE ve Gebze Ticaret Odası ortaklığında proje gerçekleştirilecek.

 

5 BİN AR-GE ŞİRKETİ YER ALACAK

Toplam 3 milyon metrekare alanda inşa edilecek olan Bilişim Vadisinin birinci etabı 515 bin metrekare, ikinci etabı 194 bin metrekare, üçüncü etabı 316 bin metrekare, dördüncü etabı 345 bin metrekare, beşinci etabı ise 202 bin metrekare olacak. Vadide 5 bin AR-GE firmasında 100 bine yakın AR-GE personelinin hizmet üretmesi bekleniyor. Firmalar dışında vadide otel, kongre merkezleri, misafir alanları, sağlık, spor alanları, ilk ve ortaokul, sosyal donatı alanları yer alacak.