3 kişilik hırsızlık çetesinin, kiraladığı otomobil ile kamyon hırsızlığı yaptığı ortaya çıktı. Bir ayda 3 kamyon çalan hırsızlar polisin elinden kaçamadı. Kamyonlar ise sahiplerine teslim edildi.

Darıca Osmangazi Mahallesi Aşiroğlu Caddesi'nde 3 Kasım 2014 tarihinde park halinde bulunan 41 HY 322 plakalı ev eşyası yüklü bir kamyon çalındı. Polisin, olay mahallindeki binaların güvenlik kameralarını incelemesi sonrasında, aracın İstanbul'un Tuzla ilçesine doğru seyir halinde olduğu belirlendi. Ancak, kamera kayıtlarında bir ayrıntı daha ortaya çıktı. Hırsızlık anında çalınan kamyonu başka bir aracın sürekli takip ettiği görüldü. Polisin, bu aracın plakasını sorgulamasında ise otomobilin bir firma tarafından kiralandığı ortaya çıktı.

SORGUDA DİĞER VUKUATLARIDA ÇIKTI

Aracı kiralayanların kimliğinin belirlenmesinden sonra şüpheliler, polis tarafından ikametlerinden alınarak Darıca İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Büro Amirliği'ne getirildi. Şüphelilerin, yapılan sorgulama işleminde bir başka gerçek daha ortaya çıktı. Gebze Kamyoncular Garajı'nda, içinde 50 bin TL'lik galveniz sac yüklü 41 SB 1091 ile yine bir ay önce ayçiçek yağı yüklü 27 N 4893 plakalı kamyonların çalınmasının failleri olduğu belirlendi. Emniyet'teki işlemlerinin ardından adli mercilere sevk edilen Z.K., E.Ç. ve S.K. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

KAMYONLAR SAHİPLERİNE TESLİM EDİLDİ

Zanlıların, 27 N 4893 plakalı ayçiçek yüklü kamyonu Giresun'a götürdükleri ve burada sattıkları, aracı ise terk ettikleri belirlendi. Öte yandan, birinde ev eşyası diğerinde galveniz sac yüklü iki kamyon da bulunarak içindekileriyle sahiplerine teslim edildi.