Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı kurulduğu yıldan bu yana pek çok tür hayvana ev sahipliği yapıyor. Türkiye’nin en fazla türüne sahip hayvanat bahçesi olan Darıca Faruk Yalçın Hayvanat Bahçesi ve Botanik Parkı 255 tür hayvan ve 3 bine aşkın bir nüfusa sahip.

Park içerisinde yapılan gözlemlere göre ziyaretçilerin en fazla Afrika bölgesinden maymunlar ve kedigillerin barınakları önünde vakit geçirdikleri gözleniyor. Hayvanat bahçesi içerisinde penguenleri gören çocuk ve yetişkinler de inanılmaz bir şaşkınlık yaşıyorlar. Bu mevsimde bu kadar çok penguenin burada bulunması gelenleri hayrete düşürüyor. Türkiye’de penguenler sadece Darıca’da bulunurken, Afrika gözlüklü penguenler özel barınaklarında koruma altında tutuluyorlar.

Pek çok türe ev sahipliği yapan Darıca Hayvanat Bahçesi’nde Sibirya kaplanları, cüce maymunlar, baringo zürafaları, siyah jaguarlar, kırmızı ibişler, beyaz yanaklı gibbon, gri langurlar, kutsal ibişler, çöl tilkisi, beyaz göğüslü varan, siyah beyaz yakalı lemur, mongos lemuru, siyah lemur, sarı babun, boncuklu kertenkele, abdim leyleği, timsah ısıran kaplumbağa, mavi dikenli kertenkele, taçlı siyah turna, karakulak, sarı mongos, gök kuzgun, Afrika gri boynuzlu kuş, korsak tilkisi, mavi karınlı kuzgun, Küba şövalye kertenkelesi, cüce su aygırları, sitatungalar, gümüş yanaklı boynuzlu kuş, Çin geyiği ve Rinoseros boynuzlu kuşlar bulunuyor.