Gebze Belediyesi kültür programları kapsamında Prof. Dr. Canan karatay'ı Gebzeliler ile buluşturdu. Gebze Kültür Merkezi kulis odasında show tv'ye de bir röportaj veren Karatay, Dilovası'ndaki kanser oranına dikkat çekti ve lahmacuna ise sahip çıktı.

Gebze Kültür Merkez’inde gerçekleştirilen programa Gebze ve diğer komuşu ilçelerden gelen vatandaşların ilgisi yoğun oldu. İlginin yoğun olması nedeniyle salon dışında kalan vatandaşlar için dış bölümlerde dev ekran kurulurken ayrıca Karatay'ı dinlemeye gelen vatandaşlara da Gebze Belediyesi tarafından Karatay’ın yazmış olduğu “Karatay Diyeti’yle yaşam boyu sağlık” isimli Kitap hediye edildi..

 

DİLOVASI İÇİN KÖTÜ TABLO ÇİZDİ

Dilovası ile ilgili düşüncelerinin olumsuz olduğunun altını çizen Prof. Dr. Canan karatay, daha önce Gebze’ye defalarca geldiğini belirttikten sonra “Çocukluğumdan bilirim, Gebze ve Dilovası dağ başı ve piknik yerleriyd. Oysa bugün için maalesef sanayinin endüstriyel atıklarından dolayı Dilderesi ve Dilovası mahvolmuş durumda. Yine aynı nedenlerden dolayı Dilovas'nda hava kirliliği çok kötü. Kamuoyunda da sık sık dile getirildiği gibi sizde biliyorsunuz ki Dilovası’nda yaşayanlarda kanser oranı çok fazla” dedi..

LAHMACUNA SAHİP ÇIKTI

Prf. Dr. Canan Karatay, kendisi hakkında özellikle sosyal medyada hızla yayılan lahmacun yerken çekildiği fotoğrafı dolayısı ile gelen eleştirilere ise “beni o fotoğraftan dolayı eleştirenlere akıllarını peynir ekmekle yemişler diyeceğim. Ben bütün kitaplarımda senelerden beri lahmacun en sağlıklı bir yiyecektir diye yazan ve tv sohbetlerinde söyleyen bir insanım. Her programımda, yemek programlarında önümüzde lahmacunlar olur. Buraadan bir kez daha söylüyorum bizim lahmacun en sağlıklı bir yemektir. Çünkü lahmacunun hamuru çok incedir, mayasızdır ve o hamurun üzerinde et yani protein vardır, soğan, maydanoz gibi sebzeler vardır. Onun için lahmaacunu çekinmeden yiyebilirsiniz" dedi.