SP Çayırova İlçe Başkanı İlhami Bayrak, belediyenin borçlarına karşılık ilçe sınırlarında bulunan okul, hastana ve kamusal arazileri devir etmeye hazırlandığını ileri sürdü.
Saadet Partisi (SP) Çayırova ilçe teşkilatı Kasım ayı ilçe divan toplantısını gerçekleştirdi.
Partisinin ilçe divan toplantısında önemli açıklamalarda bulunan ilçe başkanı İlhami Bayrak, genel ve yerel gündeme dair çarpıcı tespitler ve değerlendirmelerde bulundu. İlçe yönetimi, mahalle teşkilatları ve meclis üyelerinin de katılımıyla gerçekleşen toplantıya il yönetim kurulu üyeleri Ekrem Öztürk ve Mehmet Tatlı da katıldı.

DEFTERTARLIK RÖPORTÖR GÖNDERDİ

Çayırova ilçesi ve halkımız hizmet eksikliği yaşadığı her geçen gün telafisi mümkün olmayan sürece doğru yaklaşıyor. Geride bıraktığımız beş yıllık yerel seçim sürecinde defalarca halkımıza şunu anlatmaya çalıştık. ‘’Gebze ve İzmit lobisi Çayırova’nın kaynakları üzerinden rant devşirecekler geleceğimiz olan çocuklarımızın yatırımlarını şahsi saltanatları için bir birlerine peşkeş çekecekler’’ diye uyarmıştık. Bugün itibariyle kamu arazilerinden yaklaşık elli dönümü aşan bir satış yapılması da uyarılarımızda ne kadar haklı olduğumuzu ortaya çıkarıyor. Eğer yatırım kaynaklarımızı satarak yapılacaksa, kaynaklarımız sınırlı olduğundan bitince ne yapacaklar. Buradan halkımıza sesleniyorum, Çayırova Belediyesine defterdarlık tarafından röportör gönderildi. Çayırova Belediyesinin borçlarına karşılık okul, hastane, sosyal alan ve benzeri kamusal arazilerinin borç karşılığında devri yapılması için inceleme yapılıyor dedi.

ÇAYIROVA’YA NOEL AĞACI DİKTİLER

Çayırova  giriş ve  çıkışına noel ağacı dikmekle hizmet yapılmıyor diyen Bayrak konuşmasını şöyle  devam etti, “Biz Çayırovalıyız birileri gibi Çayırova ilçesinin kaynaklarını hoyratça israf edip sonra akşam beş olunca ilçenin dışındaki hayatına geri dönenlerden değiliz. Evimiz işimiz yaşam alanlarımız burada. Onun için banane diyemeyiz. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonrada halkımıza gerçekleri anlatmaya devam edeceğiz. Yeni seçilen yönetime verdiğimiz süre yeni yıl itibariyle dolacaktır. Hizmete zorlamak için bundan sonra daha aktif bir siyaset izlenecektir” dedi.

BELEDİYE EMLAK SERVİSİ GİBİ

SP Çayırova İlçe divan toplantısının sonunda meclis üyeleri adına açıklamalarda bulunan meclis üyesi Ali Uçar,Belediye meclisine gelen gündem maddelerinin neredeyse tamamının imar ve arsa takası olduğunu, Çayırova Belediyesinin ‘’emlak servisi’’ gibi hizmet vermeye devam   ettiğini ifade etti.   Göreve başladıklarında Belediye başkanının ‘’bize yılsonuna kadar izin verin’’ demesine karşılık eleştiri dahi yapmadıklarını, bilakis hizmet odaklı destek olduklarını belirten Uçar, halkın lehine olan işlerde acemi olan bu yönetim konu arsa takası ve imar konularına gelince pek bir maharetli oluyorlar dedi. Emek ve İnönü Mahallesi kentsel dönüşümde  geçmiş dönemden gelen Sıkıntıların aynı şekilde devam ettiğini belirten Ali  Uçar, sürekli halkımız istemezse olmaz denilmesine rağmen halkın istememesine rağmen yine bu konuda halkın lehine hiç bir adım atılmıyor dedi.