TBMM Genel Kurulu'nda MHP grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, Çayırova'da 11 bin 700 nüfuslu Mimar Sinan Mahallesi'nde sağlık ocağı olmamasına dikkat çekti
 
615 sıra sayılı Türkiye Sağlık Enstitüleri Başkanlığı Kurulmasına Dair Kanun Tasarısı'nın 1'inci maddesi hakkında MHP grubu adına söz alan Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, TBMM Genel Kurulu’nda Kocaeli’de yaşanan sağlık problemlerini anlattı
TÜM İŞ KAZALARINA 1 CERRAH
“Türkiye'nin en büyük sanayi kentlerinden biri olan Kocaeli'nde binlerce işçi çalışıyor. Binlerce işçinin çalıştığı Kocaeli'nde her gün iş kazaları yaşanıyor” diye söze başlayan Türkkan, bu iş kazalarının arasında el yaralanmaları, ayak yaralanmaları, uzuv kopmaları olduğunda sadece mikro cerrahi uzmanları tarafından müdahale edildiğine, ancak Kocaeli'nde sadece 1 tane, Derince'de Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde görev yapan mikro cerrahi uzmanı olduğuna vurgu yaptı. Türkkan Sağlık Bakanı’na “İş kazaları için Bakanlığınız herhangi bir önlem aldı mı, Türkiye'nin sanayi başkentinde çok sayıda el, parmak kopma vakaları yaşanıyor. Bu mikro cerrahi uzmanı size göre yeterli mi?” diye sordu.  
İLİMTEPE’YE HASTANE YAPILSIN
Daha önce soru önergesi ile de İlimtepe’yi Meclis gündemine taşıyan Türkkan, bu kez Meclis kürsüsünden İlimtepe’ye hastane yapılması gerektiğinin altını çizdi. “Orası konumu ve yüksekliği itibarıyla her zaman temiz ve sağlıklı bir havaya sahip bir bölgemiz. Yaklaşık 6 bin 500 nüfusa sahip bu mahalle de bugüne kadar yeterince değerlendirilmemiş, kaderine terk edilmiştir. Özellikle bronşit ve astım hastalarının İlimtepe'de sağlıklarına kavuştuğu dile getirilir. Bu bölgeye yapılacak bir hastane hem bronşit ve astım hastaları için şifa olacak hem de İlimtepe'nin gelişmesine ciddi katkı sağlayacaktır. Sayın Bakandan Kocaelililer olarak böyle bir talebimiz var. Bu konuda yapacağınız bir yatırım o bölgede hem bölgenin kalkınmasına hem de Dilovası, Gebze, Darıca ve Çayırova'da olan çokça sık rastlanan akciğer hastalıklarının tedavisi konusunda ciddi bir merkez olacaktır.”
SAĞLIK OCAĞI OLMAYAN MAHALLE
Türkkan’ın değindiği konulardan biri de Dilovası’nın 11 bin 700 nüfusa sahip ikinci büyük mahallesi Mimar Sinan Mahallesi’nde tek bir sağlık ocağı olmamasıydı: Türkkan, “Mahalle sakinleri, tedavi ve muayene olmak için çevre ilçelere gitmek zorunda kalıyorlar. Mahalleli, yalnızca acil kısmı hizmet veren Dilovası Hastanesi nedeniyle de sıkıntı yaşıyor. Türkiye'deki birçok ilçeden de daha büyük olan bu Mimar Sinan Mahallesi’ne bir sağlık ocağı talebimiz var. Bu konunun ivedilikle gündeme getirilmesini zatıalinizden istirham ediyoruz” dedi.