Çayırova’da Kulüpler Birliği kulüplerinin kurban yeri polemiği birliği çatırdatmıştı. Çayırovaspor Başkanı Vahdet Kılıç kurucu başkanı olduğu birlikten kulüp olarak çekileceklerini söyledi.
 
Birlikten çekilebilirler
Çayırova’da amatör spor kulüplerinin kimi konularda birlikte hareket etmesi için kurulan Çayırova Kulüpler Birliği çatırdıyor. Başkanlığını halen Şekerpınar Gençlerbirliği yönetim kurulundan Muharrem Şen’in yaptığı birlikte yaşanan sıkıntılar Kurban Bayramı yeri polemiği ile ayyuka çıkmıştı. Çayırovaspor’un kurban yeri gelirini tek başına edinmesinde adaletsizlik olduğunu öne süren diğer kulüpler kaymakamlık nezdinde girişimde bulunmuştu. Birliğin kurucu başkanı olan Çayırovaspor Başkanı Vahdet Kılıç son birlikten çekileceklerini kaydetti.
 
BAŞKAN ARAMALIYDI
Gebze’de Gebzespor’un çağrısıyla bir süre önce düzenlenen toplantıyı, toplantıda öne sürülen Gebze Kulüpler Birliği yapılanmasını çok önemsediklerini ve isabetli bulduklarını kaydeden Kılıç bu toplantıya katılmama gerekçelerinin ise sanıldığı gibi olmadığını söyledi. Toplantıya davetin şahsına bir kulüp yöneticisi tarafından yapıldığını kaydeden başkan Kılıç, “Bir kulüp başkanı olarak şahsımın, Gebzespor Başkanı tarafından aranmasını beklerdim. Toplantıya daveti bizzat İlker Çakır yapsaydı kesinlikle katılırdım” diye konuştu.
 
TAVRIMIZ SULTAN ORHAN’A
BAL grupları için İzmit’te gerçekleşen kura çekiminde uzlaşmaz bir tavır içinde oldukları gerekçesiyle il basınında kimi köşe yazarlarının da eleştirisine maruz kaldıklarını ifade eden Kılıç tavırlarının sadece Sultan Orhanspor’a olduğunu net bir şekilde izah etti. Kılıç, Sultan Orhanspor’un Kocaeli Valiliği’ne Gebzespor ile Sultan Orhanspor’un ayrı gruplarda yer alması için yapılan başvurunun akıl almaz bir tavır olduğunu kaydetti.
 
Aydın’dan hesap sormuştu
“30 yıllık spor yaşantımda böyle bir şey görmedim” diyen Kılıç kura çekimi esnasında Sultan Orhanspor’un basın sözcülüğünü üstlenen yönetim kurulu üyesi Avukat Harun Kaya’nın oy birliğinin kayıtsız şartsız arandığı uzlaşı turunda oy çokluğunu öne sürerek kendilerini ekarte etmeye çalıştığını ancak bilgisizlik kaynaklı girişimden sonuç alamadığını kaydetti. Kılıç kura çekimi sonrası da Harun Kaya’nın KASKF Başkanı Murat Aydın’a, “Şimdi Vali’ye ne diyeceksiniz” tarzı bir çıkışı olduğunu ancak bu hareket ve tavırları yakıştıramadıklarını kaydetti.