KO-MEK Çayırova Kurs Merkezi’nde Suriyeli misafirlere Türkçe dersi veriliyor
OKULU BIRAKMAK ZORUNDA KALDI

Suriye’den savaş nedeniyle Türkiye’ye gelen ve Çayırova’ya yerleşen Halep Üniversitesi Şeriat Fakültesi öğrencisi Cemil Muhammed Süleyman, ‘’Savaş çok büyük ve korkutucu. Esad’ın uçakları, diğer uçaklar… Bu nedenlerle Türkiye’ye göç ettim. Burada emniyet ve huzur buldum. İlk geldiğimde bir iş bulup çalıştım. Ama Türkçem zayıf olduğu için çok zorlandım. Sonra KO-MEK ile tanıştım ve Türkçe öğrenmek için kursa başvurdum. Allah’a şükürler olsun. Şimdi öğreniyorum. Tabi bunun birçok sebebi var. İnsanlarla iletişim kurabilmek, daha iyi bir iş bulabilmek ve eğitimimi devam ettirebilmek” dedi.

“TÜRKİYE’DE BULUNMAKTAN

ŞEREF DUYUYORUM”

Türkiye’de yarım kalan okulunu bitirmek istediğini belirten Cemil Muhammed Süleyman, Türkiye’de bulunmaktan şeref duyduğunu ifade ederek, ‘’Türkçe’yi KO-MEK’te öğrenmek çok güzel. Burada eğitim kalitesi çok yüksek. Öğretmenlerimiz çok anlayışlı ve dersleri çok güzel aktarıyor. Bu derslerin Türkiye’nin her yerinde olmasını isterim. Diğer şehirlerde yaşayan arkadaşlarım da Türk kardeşleriyle anlaşabilsinler ve aralarındaki iletişim sorunu ortadan kalksın” diye konuştu.

“BURADA HUZUR VAR”

Savaşın kendilerini çok zorladığını ifade eden Rauua Arar ise ’’Oradakilerle sürekli görüşüyorum. Sorunlar hala devam ediyor. Benim oturduğum mahallede savaş yoktu. Ama hayat her alanda çok zorlaştı. Geçim sıkıntısı, çocuklarımın eğitim hayatındaki aksaklıklar bizi çok yıprattı. Gelecekten endişe etmeye başladım. Şam’da gürültü var, işkence var, katliam ve insan kaçırma var. Türkiye’de bunlar yok. Burada huzur var. Çocuklarımın zarar görmesinden korktuğum için buraya geldim” ifadesini kullandı. Çok öncelerden beri Türkiye’ye hayranlığı olduğunu ve Türkiye’yi çok sevdiğini ifade eden Rauua Arar, Türkiye’ye gelmeyi çok istediğini belirterek, “Bu savaş benim için tevafuk oldu ve Türkiye’ye geldim. Türkçe’yi insanlarla iletişim kurmak istediğim için öğreniyorum” şeklinde konuştu.