İnşaat Mühendisleri Odası 60’ncı kuruluş yıl dönümü sebebiyle The Ness Otel’de kutlama gecesi ve plaket töreni düzenledi. Meslekte 60, 40 ve 25’nci yılını dolduran  üyelere plaketlerin verildiği törene,  Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Vali Hasan Basri Güzeloğlu,  Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Zekeriya Özak, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Tahir Büyükakın,  Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, Kartepe Belediye Başkanı Hüseyin Üzülmez, KOÜ Rektörü Sadattin Hülagü, Başiskele Kaymakamı Ali Partal,  AKP İl Başkanı Mahmut Civelek, İl Emniyet Müdürü Levent Yarımel katılım gösterdi.  Programda konuşan Bakan Fikri Işık, Cengiz Topel Havaalimanı’nın yeniden uçuşa açılacağını söyledi.
 
GEREKLİ ÇALIŞMALARIN ARDINDAN…
Gecede açılışı kısa bir konuşma ile yapan İMO Şube Başkanı Tolga Ok’un ardından protokol konuşmaları gerçekleştirildi. Gecenin sonunda kürsüye gelen Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, geçtiğimiz aylarda yolcu uçuşlarına kapanan Cengiz Topel Havalimanı’nın yeniden hizmete gireceğini söyledi. Cengiz Topel’in kapanmasının nedenini, bölgedeki yoğun sis nedeniyle uçakların kalkış ve inişlerde zorlanmaları olduğunu işaret eden Bakan Işık, gerekli çalışmaların tamamlanmasının ardından, önümüzdeki aylarda Cengiz Topel’in yeniden yolcu uçaklarına açılacağını söyledi.
 
TEKNİK MALZEMELER YOKTU
Cengiz Topel ile ilgili konuşmasına devam eden Bakan Fikri Işık, “Eksik kaldığımız bir alan var da o da Cengiz Topel Havalimanı. Cengiz Topel arzu ettiğimiz noktada çalışmadı, bunun birkaç sebebi var. Cengiz Topel’in özellikle sisli havada uçakların inmesine müsaade edecek teknik malzemeleri yoktu. Şimdi şu anda iş makineleri çalışıyor. Bu çalışmalar bittikten sonra Cengiz Topel uçakların iniş ve kalkışına müsait olacak” dedi. Konuşmaların ardından İnşaat Mühendisliği’nde 60, 40 ve 25’nci yılını dolduran üyelere plaketleri verildi.