CHP Çayırova İlçe Başkanı Rasim Meriç ve yönetiminin istifa etmesinin ardından atanan Kayyum heyeti Çayırova Örgütü’nü olağanüstü kongreye götürdü.

18 Ekim Cumartesi günü saat 13.00 da gerçekleşen olan CHP Çayırova İlçe’nin olağanüstü kongresi Çayırova Belediye Kültür Merkezi’nde gerçekleşti. 136 ilçe delegesinin oy kullanma hakkının bulunduğu kongrede CHP Gebze eski İlçe Başkanlarından Selahattin Kaya ve Güzeltepe eski Belde Başkanı Necdet Doğan’ın listeleri yarıştı.

107 İLÇE DELEGESİ OY KULLANDI

Kongreye; İl Başkanı Yalçın Kuşkan, CHP Kocaeli Milletvekilleri Haydar Akar ve Mehmet Hilal Kaplan, İl Yöneticileri, CHP Kocaeli eski Milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP’nin Büyükşehir adayı Tahsin Tarhan, CHP İzmit İlçe eski Başkanı Selman Yıldırım, CHP İzmit İlçe Başkanı Mehmet Ümit Küçükkaya ve partililer katıldı. 107 ilçe delegesinin oy kullandığı kongrede kullanılan oyların 4’ü geçersiz sayıldı. Adaylardan Selahattin Kaya 53 oy, Necdet Doğan ise 50 oy aldı.

KUŞKAN, SÜRECİ İYİ DEĞERLENDİRMEMİZ GEREKİYOR

17 Aralık operasyonları sonrası tüm sanıkların serbest bırakılması yüzünden pazartesi günü Kocaeli Adliyesi önüne siyah çelenk bırakacaklarını söyleyerek konuşmasına başlayan İl Başkanı Yalçın Kuşkan, “ Bu iktidar vatandaşı etnik kökenlerine göre ayrımcılık yapıyor” dedi. Konuşmasında meclisten geçen tezkereye de değinen Kuşkan, “ Bunların amacı sadece Suriye’de Esad yönetimini devirmek. İŞİD’i Esad kadar tehlikeli görmeyen bir anlayışla karşı karşıyayız. Biz amacı farklı olan bu tezkereyi savunmuyoruz “ dedi. Genel seçimlere 7 ay gibi bir süre kaldığını dile getiren Kuşkan, birlik bütünlük içinde çok çalışmamız gerekiyor. Önümüzde ki bu 7 aylık süreci iyi değerlendirmemiz gerekiyor “ diye konuştu.

SELAHATTİN KAYA’NIN KAZANAN LİSTESİ

Selahattin Kaya, Fuat Akdeniz, Melek Ayaz, Kazım Aydın, Sibel Bayrak, Muzaffer Bulut, Yücel Durak, Lütfi İlhan, Gülhan İnce, Şerafettin Kılıç, Sinem Koç, Şükrü Öztürk, Ahmet Şen, Sebahattin Ünal ve Hüsniye Yıldız

NECDET DOĞAN’IN KAYBEDEN LİSTESİ

Necdet Doğan, Gülten Akın, Melahat Akpınar, Şahander Çöp, Ercan Dinler, Hüseyin Garip, Oruç Gökbulak, Erdin Günaydın, Turan Kul, Erol Öztürk, Hayrettin Sırtbaş, Hülya Suludağ, Gürhan Türker, Fatih Uyanık ve Kanber Yılmaz.