CHP Gebze Kadın Kolları’nda Başkan Kıymet Ayan görevden istifa etti, aktif siyasete nokta koydu. Zehir zemberek konuşan Ayan parti içindeki iç çekişmelerde partiye zarar verenlerle mücadele edilmesi gerektiğini belirtti, “Ama edepsizle edepsiz olamazdım”
Cumhuriyet Halk Partisi’nde yaprak dökümü… Çayırova’da İlçe Başkanı Rasim Meriç ve yönetiminin istifasının ardından Kadın Kolları Başkanı Kıymet Ayan hem istifasını verdi, hem de aktif siyasete nokta koyduğunu söyledi. CHP Gebze Kadın Kolları yönetimde daha önceden Birsen Arazlı sessiz sedasız, Fatma Şahin içinde bulunduğu yönetimi eleştiren bir açıklamayla istifasını vermiş, Nuray Birinci de İl Kadın Kolları yönetimine seçilmesinden ötürü görevden düşmüştü. Yönetimde pek çok ismin istifa yanlısı olduğu bununla birlikte yeni kurulacak kadın kolları yönetiminde yer almak isteyenlerle ilgili olarak önceki gün bir toplantı düzenlenecekti ancak Ayan’ın ani rahatsızlığından ötürü ötelendi. Toplantıda CHP Gebze Kadın Kolları’nda yönetimin diğer üyeleri Mergübe Güney, Gülizar Şenol, Nezahat Boyraz, Sevim Eşsiz ve Süreyya Destegül’ün görüşlerine başvurulacak. CHP Gebze İlçe Başkanı Sedat Tatar’ın ardından istifalar resmiyet kazanacak. Ancak istifada salt çoğunluğun olması durumunda kalan kişilerin yönetim kurulu üyeliği de otomatikman düşmüş olacak.
 
ÖRGÜT AKLINI BAŞINA TOPLAMALI
 
CHP Gebze Kadın Kolları Başkanlığı görevinden istifasıyla ilgili gerekçeleri gazetemizle paylaşan Kıymet Ayan istifasını tetikleyen gerekçenin CHP’nin klasik hale gelen, parti içinde kişilerin birbirini çekememesi kaynaklı olduğuna işaret edip, “Örgüt aklını başına toplamalı. İnsanları mezhepleri, alt kimlikleri üzerinden ayrıştırmayarak bir yerlere gelmeli. Birilerine eleştiride bulunan kişiler, düzeyini bilmeli. Yapılan çalışmalara ilişkin olarak inkarcı olmamalı. Ortada yapılmayan bir şeyler varsa tavsiyede bulunmalı. Bu örgütte herkese yer var ama birbirimizin hak ve hukukuna da saygı duymalıyız. Bu şekilde olmamalı” dedi.
 
HER YERDE CADI KAZANI
 
CHP’nin sadece Gebze’de değil aslında Türkiye’nin hemen her yerinde cadı kazanı halinde olduğunu diğer örgütlerden gelen parti yöneticileri ile yaptığı görüşmelerden anladığını belirten Kıymet Ayan, “Bir türlü parti içi disiplini sağlayamadık. Yanlış tavır ve davranışları bilinen kişilerle ilgili olarak disiplin mekanizmaları harekete geçmediğinde, o kişi göz ardı edilmediğinde sıkıntılar daha da büyüyor. CHP belki bir kişiyi kaybedecek ama bunun karşılığında 10 kişi kazanacağını da görmeden hareket ediyor. Siyasetin gerektiği gibi yapılmasından korkulmamalı” diye konuştu.
 
TIKANMA NOKTASI
 
İstifa gerekçesinde isim vermeden “edepsiz” diye tanımladığı çok sayıda kişinin etkisi olduğuna işaret eden Kıymet Ayan, “Aslında inadına bu gibi kişiler ile mücadele etmek gerekir ama ‘edepsiz’ ile mücadele ederken ‘edepsiz’ olmak gerekiyor ve tıkanma noktasına geldiğiniz zamanlar oluyor. Bir yerde insanı geri adım atmaya zorluyorlar. Kendisiyle dahi barışık olmayan, herkesle kavgalı kişilerin CHP’deki duruşu bu. Bu iç çekişme ve kavgalardan ötürü bir türlü yüzümüzü halka, sokağa dönemiyor ve ne yazık ki her geçen gün daha da küçülüyoruz” dedi.
 
NOKTA KOYDU
 
30 yılı aşkın süren aktif siyaset hayatında 2014 yılındaki yerel seçimlerde belediye meclis üyesi aday adaylığı hariç hiçbir makam talebi veya girişimi olmadığını kaydeden Kıymet Ayan sadece CHP Gebze Kadın Kolları’ndan istifa etmediğini, parti üyeliğinden istifasının söz konusu olmadığını ancak aktif siyasete nokta koyduğunu söyledi. CHP Gebze Kadın Kolları’nın geride kalan süreçte çok etkili iki 8 Mart ve Anneler Günü etkinlikleri düzenlediğini, davet etmelerine rağmen hiçbir etkinliklere katılmayan ve partinin yolunu bilmeyenlerin eleştirilerini hak etmediklerini belirten Ayan, “Eleştiri elbette olmalı hiçbir şey yapmadan çalışmalarda bulunanı eleştirmek doğru bir tutum ve davranış değil” diye konuştu.