“Partimiz en az 5 milletvekili hedefine ulaşmak için bütün gücüyle seferberlik ilan edecek” diyerek sözlerine başlayan Altunyuva, “Seçimlere çok az bir süre kala partimizin önüne koyduğu en az 5 milletvekili hedefine kavuşması için görev değişikliği yapmamız gerektiğini düşündüm Partimize yararlı olacağını düşündüğüm için bu kararı verdim. Partimiz en az 5 milletvekili hedefine ulaşmak için bütün gücüyle seferberlik ilan edecektir. Birlikte görev yaptığım tüm arkadaşlarıma, yönetim kurulu üyelerime, ilçe başkanlarıma, il ve ilçe kadın kollarına, Belediye meclis üyelerime ve her zaman desteklerini yanımda hissettiğim tüm arkadaşlarıma ve üyelerimize, Kocaeli halkına teşekkür ediyorum. Bundan sonra da partimin emrinde olacağım. Ben her zaman CHP’liyim. CHP 1 Kasım da iktidara gelecektir inancındayım. Bunun için de var gücümüzle çalışacağız” diyerek görüşlerini ifade etti.
 
İL YÖNETİMİNDEN BİRİ ATANABİLİR 
Atanacak olan il başkanının genel merkezin talimatı ile olacağını ifade eden Altunyuva “ Genel merkezimiz il yönetim kurulundan birini seçecektir. İl Yönetim Kurulumuzun sayısı buna müsaittir. Ya da MYK değerlendirip il yönetimini görevden alıp yeni bir il başkanı ve yönetimini atayacaktır. Bu da birkaç gün içerisinde belli olacaktır” dedi.
BAZI SIKINTILAR VAR
Sözlerine “bazı sıkıntılar var” diyerek devam eden Altunyuva “Partimizin seçim döneminde ki sıkıntıları aşmak için nöbet değişimi zorunluluğu oldu. Partim için daha yararlı olacağını düşündüğüm için bu karara vardım. Bundan sonra yeni gelecek il başkanının vereceği her görevi kendime emir adledip partim için çalışacağım. Bu kararımın partim için hayırlı olacağını düşünüyorum “ il başkanı olarak son açıklamasını gerçekleştirdi.