CHP’de ön seçim olarak adlandırılan, “Üye esaslı eğilim oklaması” geride kaldı.

7 ilçede tam anlamıyla bir demokrasi şöleninin yaşandığı yarışta İzmit’te Sefa Sirmen, Çayırova’da Timur Koç, Darıca’da Cengiz Hamşioğlu, Derince’de Hakan Savaş, Gölcük’te Turan Dumlu, Kartepe’de Yaşar Sönmez ve Körfez’de Prof. Dr. Reşat Başar ipi önde göğüsleyen isimler oldu. Adeta şölen havasına dönüşen eğilim yoklaması sonrası kazanan adaylar birlik beraberlik mesajı verdi. Kazananın CHP olduğunu belirten adaylar, 30 Mart’ta da kazanının CHP olacağını dile getirdiler.

“ÇAYIROVA’YI CHP’NİN KALESİ YAPACAĞIZ”

CHP Çayırova Belediye Başkan Adayı Timur Koç, “ Uzun yıllardır yaşamadığımız çok güzel bir gün geçirdik. Üyelerle seçim, parti demokrasisine renk getirdi. Umuyorum ki, bundan sonraki yarışlarda bu şekilde olsun. Diğer arkadaşlarımla karşılıklı düzgün bir yarış geçirdik. Bundan sonra hedefimiz AKP’nin kalesi olan Çayırova’yı CHP’nin kalesi yapmak” dedi.

“ŞÖLEN HAVASINDA SEÇİM OLDU”

CHP Darıca Belediye Başkan Adayı Cengiz Hamşioğlu; “Pazar günü Darıca’da 1300 üyemizle birlikte demokratik bir seçim yaptık. Partili arkadaşların teveccühleriyle ben aday oldum. Darıca halkıyla demokrasi bayramı gibi, şölen havasında bir gün geçirdik. Biz değil, parti olarak seçimi kazandık. CHP’ye yakışır güzel bir hava vardı. Bundan sonra Darıca’da belediyeyi almak için yoğun bir şekilde çalışacağız” dedi.

“20 YILLIK ÖZLEM BİTECEK”

CHP Derince Belediye Başkan Adayı Hakan Savaş; “Parti içi süreci partimize yakışır bir şekilde geçti. Bundan sonra planlı programlı bir şekilde saha çalışmalarımıza devam edeceğiz. Amacımız 20 seneden beri özlemini duyduğumuz Derince’yi CHP’ye kazandırmak. Tüm partililerimizin bize destek olacağına inanıyorum. Hepimize hayırlı olsun” dedi.

“AİLE İÇİ GÜZEL BİR YARIŞTI”

CHP Gölcük Belediye Başkan Adayı Turan Duml; “Üyelerimizle birlikte bayram havasında bir ön seçim yaşadık. Herkes çok heyecanlı ve duyguluydu. Kazananı kaybedeni olmayan aile içi güzel bir yarıştı. Kazanan CHP oldu. Hedefimiz 30 Mart’taki seçimi almak. Burada çok ciddi seçim çalışması yapıp, 37 yılın ardından Gölcük Belediyesini alacağız “ dedi.

“SEVİYELİ BİR YARIŞ OLDU”

CHP Kartepe Belediye Başkan Aday Yaşar Sönmez;” Çok seviyeli güzel bir yarıştı. Kartepe’de sağlıklı bir üye yapılaşması var. Kimseyi ötekileştirmeden diğer arkadaşlarla bir bütün olarak Kartepe’yi CHP’ye kazandıracağız. Bu seçimin kaybedeni yok. Kazanan CHP’dir. Kazanan Kartepe’dir. Kazanan Kartepe Belediyesidir. Bütün üyelerimize duyarlı olup oy kullanmaya katıldıkları için teşekkür ediyorum.

“KÖRFEZ CHP’NİN OLACAK”

CHP Körfez Belediye Başkan Adayı Prof. Dr. Reşat Başar; “Farklı bir dünyaya girdiğimi düşünüyorum. Siyasi atmosferi, akademik dünyayla karşılaştırıyorum. Şuanda bende biraz daha netlik kazandı. İlk deneyimimde başarılı çıkmak, ön seçimi demokratik bir süreçle geçmek beni çok mutlu etti. Bu kadar farklı çıkacağımı beklemiyordum. Hoş bir sürpriz oldu. Bu motivasyonla şunu net bir şekilde söylüyorum. Körfez Belediyesi CHP’nin olacak” dedi.