Kılıçdaroğlu, parti örgütlerinin referandum sürecinde yapacağı çalışmalara ilişkin 24 maddelik bir yazı hazırladı. Yazının 9 maddesinde örgüte yönelik talimatlar yer alırken,15 maddesinde ise anayasa değişikliğine neden karşı çıkılması gerektiği anlatılıyor.

KAZANACAĞINIZA İNANIN
Kılıçdaroğlu, yazısında, CHP örgütlerine önce "kazanacağınıza inanın" çağrısında bulunarak, bu inancın halka da hissettirilmesi gerektiğini ifade etti.

DİNİ HASSASİYETİ OLAN VATANDAŞLARA..
"Hayır" kampanyasının parti tabanıyla yapılması gerektiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, çalışmalar sırasında, merkez sağ, milliyetçi, liberal ve dini hassasiyetleri olan vatandaşlara da ulaşılarak, değişikliğin neler getirdiğinin anlatılmasını istedi.
Kılıçdaroğlu, MHP ve AK Partili başta olmak üzere eski siyasetçilere, Türkiye'nin gidişatı hakkında endişelerin samimi bir şekilde anlatılması ve bu siyasetçilerin sorumluluklarının hatırlatılması gerektiğine işaret etti.
Örgütlerden, başta kanaat önderleri olmak üzere, vatandaşlarla bire bir temas kurmalarını isteyen Kılıçdaroğlu, halka, "Başkanlık sisteminin Türkiye'yi böleceğinin" anlatılmasının önemli olduğunu bildirdi.

CAMİYE KIŞLAYA SİYASET SOKULMASIN
Camiye, kışlaya ve adliyeye siyasetin sokulmaması gerektiğine işaret eden Kılıçdaroğlu, bu anayasa değişikliğiyle bunlara siyasetin gireceğini ileri sürdü.
Anayasa değişikliğinin kabul edilmesi durumunda, bir parti genel başkanının Anayasa Mahkemesinin 15 üyesinin 12'sini doğrudan atayabileceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, bunun yargı bağımsızlığını bitireceğini savundu.
Kılıçdaroğlu, değişiklikle, milletvekili sayısının 550'den 600'e çıkarılacağına dikkat çekerek, Meclisin yetkileri elinden alınırken, milletvekili sayısının artırıldığına değindi. Kılıçdaroğlu, görev ve sorumlulukları azaltılan TBMM'de milletvekili sayısının neden yükseltildiğinin de halka sorulmasını istedi.

DEVLETİN SİGORTASI
Cumhurbaşkanının, demokratik parlamenter rejimlerde "devletin sigortası" olduğunu belirten Kılıçdaroğlu, tarafsız olan cumhurbaşkanının, devletin uyumlu çalışmasından sorumlu olduğunu ifade etti.
Anayasa değişikliğiyle, cumhurbaşkanının aynı zamanda bir partinin de genel başkanı olacağını hatırlatan Kılıçdaroğlu, devletin yapısında "sigorta" rolü oynayan bir kişinin kalmayacağını ileri sürdü.

TALİMATI ANKARA'DA VERECEK
Söz konusu yazının, Kılıçdaroğlu'nun, 5 Şubat Pazar günü 81 il ve 970 ilçe başkanıyla gerçekleştireceği toplantıda örgüt yöneticileriyle paylaşılacağı kaydedildi.