Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi’nin eylül ayı olağan toplantısı yapıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, Karadeniz bölgesinde tatilde olduğu için, bu ayki toplantıya da katılmadı. Başkan Vekili Zekeriya Özek’ın yönettiği toplantıda yine pek çok üyenin koltuğu boş kaldı.

YAZILI SORU ÖNERGESİ

Toplantıda CHP Grup Başkan Vekili Hüseyin Yılmaz, Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanıtlaması talebiyle yazılı soru önergesi verdi. CHP Grubunun önergesinde Kent Konut, Civelek ilişkisi, Civelek’in Kent Konut’tan indirimli aldığı 3 daire ile 1 dükkanla ilgili iddialar soruluyor. Toplantıyı yöneten Özak, “Başkanımız Teftiş kurulunu görevlendirdi. Soruşturma bitince size ayrıntılı açıklama yapılacak” dedi.

YÜZME HAVUZU YER TAHSİSİ

Toplantıda, Seka Devlet Hastanesi’nin batısında bulunan Büyükşehir Belediyesi’nin mülkiyetindeki  10.748 metrekarelik alanın, yüzme havuzu yapılması için Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’ne tahsisi  onaylandı. Gençlik ve Spor Bakanlığı bu alanda 12 milyon TL’ye malolacak modern bir olimpik yüzme havuzu yapacak. Dünkü toplantıda Köye Hizmet Şube Müdürlüğü’nün adı Kırsal ve Tarımsal Şube Müdürlüğü olarak değiştirildi. Lastik-İş’e Başiskele bölgesinde yaptıracağı 5 yıldızlı otel için yer tahsisine CHH’liler muhalefet etti.Yer tahsisi önerisi AKP’lilerin oyları ile kabul edildi.