Geçtiğimiz günlerde AK Parti Kartepe İlçe Başkanlığı’na aday olduğunu duyuran Hatice Bilecen, yaptığı basın açıklaması ile tehdit edildiğini iddia etti. Gerçekleştirilecek kongrede aday olacağını ifade eden Bilecen, adaylığını açıkladıktan sonra gerek AK Parti İl Başkanı Mahmut Civelek gerekse AK Parti Kartepe İlçe Başkanı Hasan Kandaz tarafından aşağılan diyaloglara maruz kaldığını söyledi.
 
GEL YÖNETİME ALACAĞIM DEDİ
Bilecen açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Bu, şahsımdan çok demokrasi adına ve örgütlerin gelişmesi konusunda sıhhatli yol alamaması adına hezeyan idi. Ne yazık ki; bu baskılara sakin bir şekilde yanıt verdiğimiz halde zaman geçtikçe baskılar arttı ve tehdide dönüştü. Maalesef beni telefonla arayarak, ‘Gel ilçe yönetim kuruluna seni alıyorum ama yalnız gel, diğerlerini istemiyorum’ diyen pek sayın ilçe başkanım, ilerleyen zamanlarda da ekibimi aradı ve ‘Kongrede ben sakin dururum ancak sakin kalamayacak insanlar var. Sen akıllı adamsın ne demek istediğimi anladın, o deli kadının yanından ayrılın gelin, ona uymayın’ diyerek baskı kurdu.”
 
CİVELEK: PARTİYİ KARIŞTIRMAYA GELDİN
Civelek’in de kendisini aradığını belirten Bilecen, “Sayın il başkanım telefonla arayarak, ‘Sen bu partide değilsin, Hüseyin Üzülmez’e sordum. Seni tanımıyor. Sen partiyi karıştırmaya geldin. Senin amacın nedir? Beni sinir ediyorsun’ diyerek beni hor ve hakir gördü. Şükrü Karabalık Beyefendi’ye yakın olduğu bilinen kişiler dahi bize gelip destek olacaklarını söylediler ancak son iki gündür aynı odaklar tarafından bize gelen tehdidin onlara da yansıması sonucu sahada oldukça gergin ve stresli bir hava hakim oldu” ifadelerine yer verdi.
 
MİLLETİN SİNESİNE SIĞINIYORUM
Hasan Kandaz’ın kendilerini sindirmeye çalıştığını ifade eden Bilecen, “Görüştüğümüz birçok partili kişiler, tehdit aldıklarını, işlerinden, ekmeklerinden olacaklarını, o nedenle korktuklarını, sandığa gittiğimiz takdirde delege olarak muhakkak bizi destekleyeceklerini fakat asla bunu açıktan söyleyemediklerini dillendirmişlerdir. Maalesef Kartepe öyle garabet bir baskılanma ve aşağılanma ile korku tüneline sokulmuştur. Burada AK Parti İktidarı tablosu yoktur. Bundan ötürü tehditlerden doğacak sıkıntılar, başıma gelecekler nedeniyle partililerimin ‘ak’ vicdanına ve milletimin ak sinesine sığınıyorum” dedi.